Samsung neemt maker van virtuele assistentie platform Viv Labs over

Viv Labs is een start-up die kunstmatige intelligentie ontwikkelt voor virtuele assistentie software – en nu overgenomen door Samsung.

viv-labs-logo Samsung neemt maker van virtuele assistentie platform Viv Labs over

Dezelfde mensen die destijds de bodem legden onder Apple’s virtuele assistent Siri hebben nu hun handtekening gezet onder de overname van hun bedrijf Viv Labs door Samsung. Het bedrijf zal niet geheel opgaan in Samsung’s mobiele tak, maar semi-onafhankelijk de Zuid-Koreanen bijstaan bij de ontwikkeling van een eigen spraakgestuurde assistent.

Samsung zelf onderstreept het idee op termijn kunstmatige intelligentie te integreren in een breed spectrum aan apparaten, van huishoudelijke apparatuur tot wearables en andere mobiele devices. Echter, wie nu denkt dat de Galaxy S8 straks op de markt zal gaan verschijnen met een gloednieuwe spraakassistent, die komt bedrogen uit. Samsung verwacht de eerste producten die in samenwerking met Viv Labs ontwikkeld zijn pas vanaf de tweede helft van 2017.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Dobberpapa zegt

    Krijgt msoft nu ook een dikke vivger in de pap? Want ik heb nooit gehoord van cordata of hoe heet het, van msoft,, dwz hun fail-assistent en dan wil men zeker wel met jullie meeliften? maar IK?! Het us steeds moeilijker om datazwelger msoft te ontwijken dus geloof steeds minder mooie verhaaltjes, gaat SAMSUNG nog aan t werk om vertrouwen van klanten te garanderen ipv verkopen? Zorg dan dat klanten gerust kunnen zijn dan doen ze er veel meer mee (!) dus: greed-policies overboord (arme vissen) en transparantie voorop (maar dat wil msoft niet, wie is nu de baas?)

Praat mee