Samsung Galaxy S8 geruchten: geen Home knop, edge onder én boven, dual camera

Geruchten uit Zuid-Korea wekken de indruk dat Samsung flinke vernieuwingen van is voor de Galaxy S8: de Home knop zou verdwijnen, het scherm gaat de volledige voorkant van het toestel vullen, én de camera wordt inderdaad van het dubbele soort.

samsung-galaxy-s8-dual-camera Samsung Galaxy S8 geruchten: geen Home knop, edge onder én boven, dual camera

Inderdaad. Zo zal de dual camera van de Galaxy S8 er níet uit zien.

De problematische lancering van de nog steeds niet in Europa verkrijgbare Galaxy Note 7 maakt één ding dubbel en dwars duidelijk: er hangt volgende jaar heel veel af van de Galaxy S8. Daar waar de Galaxy S7 effectief gezien vooral een doorontwikkeling is van de Galaxy S6, plannen de Zuid-Koreanen met de Galaxy S8 een grotere sprong – aldus ETNews.

Als eerste zou Samsung van plan zijn de fysieke Home knop – eindelijk – met pensioen te sturen. Sterker nog: de Galaxy S8 bevat mogelijk helemaal geen knoppen meer aan de voorzijde. Het scherm zal de gehele voorkant beslaan, niet alleen inclusief edges aan de zijkanten, maar mogelijk ook aan de boven- en onderrand. De vingerscanner is dan geïntegreerd in het beeldscherm, dat mogelijk een 4K UHD resolutie krijgt.

Ook zien we recente geruchten over een dual camera – die wij onlangs versterkten – bevestigd. Samsung zou de Galaxy S8 inderdaad willen uitrusten met een camera met twee aparte lenzen. Nog niet besloten is, kennelijk, of het toestel dan één cameramodule met twee lenzen krijgt, of zelfs twee compleet aparte cameramodules. De eerste oplossing is goedkoper, maar moeilijker te produceren – de tweede is duurder maar productie is eenvoudiger. Naar verluid gaat het in ieder geval om één 16 en één 8 megapixel sensor.

Tevens duiken ook andere recente geruchten over de processor van de Galaxy S8 opnieuw op. Het toestel krijgt in ieder geval een next-gen 10 nanometer chip. Afhankelijk van het land is dat dan Qualcomm’s Snapdragon 830, of Samsung’s eigen Exynos 8895. De schaalverkleinen betekent in feite twee dingen: de prestaties zijn beter, of – bij gelijke belasting – het energieverbruik is lager.

Overigens, zou zeggen ingewijden, is de kans klein dat Samsung de release van de Galaxy S8 vervroegd om het problematische Note 7-verhaal sneller achter zich te laten. Juist door problemen met dat toestel, besteden de Zuid-Koreanen extra veel aandacht aan de ontwikkeling van de S8, wat een vroege release onwaarschijnlijk maakt. Waarschijnlijk zal Samsung het toestel in februari tonen, en vanaf maart gaan verkopen – min of meer net zoals bij de Galaxy S7, en netjes in lijn met recente uitspraken van de Russische insider Eldar Murtazin.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee