Ruim 70% Galaxy Note eigenaren kiezen nog steeds voor Samsung na accu fiasco

Het nieuws omtrent de ontploffende Galaxy Note 7 accu’s zal je da laatste weken vast niet ontgaan zijn. Samsung heeft ondertussen laten weten te zijn gestopt met de productie van de Note 7 en heeft wereldwijd alle toestellen teruggeroepen.

Maar zelfs na het fiasco blijkt dat zo’n 70% van de mensen die een Note 7 hebben aangeschaft niet per se gaan kiezen voor een ander merk smartphone / phablet, dat blijkt uit een onderzoek van BayStreet.

Verder blijkt overigens dat de helft van de 30% (ongeveer 300.000 mensen) die wel van plan zijn om in de toekomst een voor een ander merk te kiezen waarschijnlijk voor de iPhone 7 Plus gaan kiezen. De rest zweert het bij Android, maar zijn het vertrouwen in de veiligheid van Samsung wel kwijt.

Niet lang nadat het accu fiasco bekend werd daalde Samsung's waarde  op de Amerikaanse beurzen met ruim 6%

Niet lang nadat het accu fiasco bekend werd daalde Samsung’s waarde op de Amerikaanse beurzen met ruim 6%

Tot slot laat een ander onderzoeksbureau (CCS Insights) weten dat de schade die Samsung heeft opgelopen door de terugroep actie van de Note 7 met een grote marge zullen terugverdienen.  In de komende maanden worden naar schatting namelijk nog tussen de 80 en 90 miljoen andere toestellen – dus los van de Galaxy Note familie – verkocht.

Hierdoor zal de winst natuurlijk minder hoog uitpakken dan verwacht, maar desalniettemin begeven de Koreanen zich vooralsnog in de groene cijfertjes.

Praat mee