Ruim 70% Galaxy Note eigenaren kiezen nog steeds voor Samsung na accu fiasco

Het nieuws omtrent de ontploffende Galaxy Note 7 accu’s zal je da laatste weken vast niet ontgaan zijn. Samsung heeft ondertussen laten weten te zijn gestopt met de productie van de Note 7 en heeft wereldwijd alle toestellen teruggeroepen.

Maar zelfs na het fiasco blijkt dat zo’n 70% van de mensen die een Note 7 hebben aangeschaft niet per se gaan kiezen voor een ander merk smartphone / phablet, dat blijkt uit een onderzoek van BayStreet.

Verder blijkt overigens dat de helft van de 30% (ongeveer 300.000 mensen) die wel van plan zijn om in de toekomst een voor een ander merk te kiezen waarschijnlijk voor de iPhone 7 Plus gaan kiezen. De rest zweert het bij Android, maar zijn het vertrouwen in de veiligheid van Samsung wel kwijt.

samsung-market-cap Ruim 70% Galaxy Note eigenaren kiezen nog steeds voor Samsung na accu fiasco

Niet lang nadat het accu fiasco bekend werd daalde Samsung’s waarde op de Amerikaanse beurzen met ruim 6%

Tot slot laat een ander onderzoeksbureau (CCS Insights) weten dat de schade die Samsung heeft opgelopen door de terugroep actie van de Note 7 met een grote marge zullen terugverdienen.  In de komende maanden worden naar schatting namelijk nog tussen de 80 en 90 miljoen andere toestellen – dus los van de Galaxy Note familie – verkocht.

Hierdoor zal de winst natuurlijk minder hoog uitpakken dan verwacht, maar desalniettemin begeven de Koreanen zich vooralsnog in de groene cijfertjes.

Praat mee