Is dit het einde van Samsung’s baanbrekende Note serie?

Met het in rook opgaan (ha ha) van de Galaxy Note 7 wordt de vraag relevant hoe nu verder met Samsung’s Note serie. Er wordt gefluisterd dat deze niet meer voort zal bestaan.

galaxy-note-serie Is dit het einde van Samsung's baanbrekende Note serie?

Het was de afgelopen dagen niet te missen: na herhaalde probleem, besloot Samsung tot de rigoreuze stap de Galaxy Note 7 geheel te schrappen. De goede naam van het toestel was inmiddels onherroepelijk beschadigd, en om nog meer ellende te voorkomen was een dergelijke stap uiteindelijk logisch. Maar: moeten Note gebruik(st)ers nu nog een jaar wachten op een nieuwe grote-Galaxy-met-stylus? Of betekent het einde van de Note 7 tevens het einde van de gehele Note serie? Daar lijkt het inderdaad wel op, helaas.

Uit Zuid-Korea komt de suggestie dat Samsung de Note opgeeft, en uit Rusland komt zelfs het nieuws dat deze beslissing al genomen zou zijn. Mits correct – en dat blijkt uiteindelijk pas over pakweg een jaar, als Samsung géén Galaxy Note 8 lanceert – dan is dit het droevige einde van een serie telefoons die de weg bereidde voor wat nu heel gewoon is: smartphones met een schermdiagonaal van meer dan 5 inch. Destijds – 2011 – werd de eerste Galaxy Note met veel hoon begroet, maar inmiddels geldt het destijds enorme 5,3 inch scherm als volstrekt normaal.

Daarmee is tenminste die missie van de Note serie allang voltooid: het inburgeren van grote beeldschermen. Curieus genoeg werd de S Pen stylus minder gretig door andere fabrikanten overgenomen, en op een enkel toestel na, blijft deze ook nu nog een niche-dingetje.

Hoe het allemaal ook blijkt te zijn: mocht Samsung inderdaad de Note serie volledig schrappen, dan wordt in ieder geval de conflicterende naamgeving voorkomen die voor 2017 op de agenda stond. Tenslotte heeft Samsung al eerder een Note 8 gemaakt, al was dit dan de Galaxy Note 8.0 – met acht inch scherm. Zo heb dan toch weer ieder nadeel z´n voordeel, gelukkig.

Reacties

 1. Marco zegt

  Dat samsung een deuk heeft opgelopen is wel duidelijk.
  Of dit het einde is voor de note blijft voor nu een vraag.
  Al zie je bij wel meer producten dat er een keer een serie tussen zit waar iets mee is, die vervolgens een tijdje later toch met de volgende versie met het volgende serie nummer op de markt komen.
  Laten we hopen dat de S8 na deze flater weer gewoon een goed toestel word en dan is dit snel genoeg weer vergeten als het niet steeds weer opgerakeld word in de media.

 2. reits194 zegt

  Ben je al geïnformeerd over de compensatie van Samsung nu de pre-order (€849) niet doorgaat? Volgens de klantenservice kan je geld terug krijgen (gelukkig maar) of een S7 met een SD kaart. Die ook aan alle andere nieuwe klanten wordt gegeven. Ik heb gevraagd om een nette en betere compensatie. Ik vind het heel slordig dat inmiddels de hele wereld weet over de situatie maar ik als klant nog geen splinter reactie van Samsung heb gehad. Wat vinden jullie daarvan? En wat zou een redelijk alternatief aanbod kunnen zijn?

  • Hansz zegt

   In principe kun je in dit geval nooit meer terug vragen dan de € 849,- omdat je natuurlijk niet echt schade hebt geleden want je kunt je geld terug krijgen. Dat je teleurgesteld bent dat snap ik maar daar kan je geen geld voor verwachten.. Verder meen ik dat de teleurgestelde personen een SD-kaart van 128 GB gratis krijgen aangeboden en nieuwe klanten een 64 GB kaart. Persoonlijk vind ik dit heel netjes van Samsung want ze zijn het niet verplicht en andere fabrikanten hebben dit nooit gedaan. Hou alleen wel in de gaten dat je bij inruil voor een S7 of S7 edge nog wel een restbedrag tegoed zal hebben omdat deze toestellen iets goedkoper zijn.

  • ken zegt

   Zo te zien denk ik niet dat je op de hoogte bent van de laatste Samsung smartphones nieuws maar de S7 en S7 EDGE hebben hetzelfde battery issues als ik jouw was zou ik afwachten hoe het zich ontwikkeld

  • Marcel zegt

   Ken. Een betere compensatie zou zeker op zn plaats zijn.
   Mijn voorstel is om 100 euro korting op een Samsung toestel. Ik ben van plan om te wachten op de S8 daar ik geen tst wil wat al een meer dan een half jaar oud is. Ik verwacht dan ook dat ik voorang krijg op een pre order.
   Grt. Marcel

 3. Olaf zegt

  Las elders op nu.nl http://www.nu.nl/mobiel/4335533/samsung-ontving-23-meldingen-van-note-7-problemen-in-vs-terugroepactie.html

  Dat mensen die hun note7 hebben ingeruild korting konden krijgen van 100 dollar op een ander Samsung model, of 25 dollar korting als het een ander merk is.

  Zal wel niet voor pre-orders in europa gelden. mogelijk dat deze optie alleen voor amerika is
  (mijn beste samsung ervaring tot zover is nog de Galaxy nexus de S4 google edition (rom) en nu nog de Note 4.)
  Maar even kijken wat volgend jaar brengt, anders Pixel een goed alternatief.

 4. Marcel zegt

  Echt dramatisch hoe dit hele verhaal gelopen is uiteindelijk.
  Ik had na de eerste recall nog wel de hoop dat het goed zou komen, maar na de eerste meldingen over ‘brand/rook’ wist ik eigenlijk al dat het einde oefening was!

  Jammer, want het toestel had wél potentie en zeker een goede speler in de markt kunnen worden.
  Maarja, volgens de geruchtenstroom wordt de Note series helemaal afgeschoten en eventueel een rebrand volgend jaar……..

  Echt zo ontzettend jammer, zeker omdat ikzelf er heel, heel, heel erg graag eentje wilde aanschaffen, en omdat ik dit Samsung absoluut niet gun.

Praat mee