Update met oktober security patch voor de Galaxy S5? Check!

Voor Samsung’s originele, unbranded Galaxy S5 – de SM-G900F – rolt op dit moment een update uit die onder andere de meest recente security patch naar het toestel brengt. Inderdaad, nog vóór de Galaxy S6 en unbranded Galaxy S7. En ook T-Mobile’s branded S5 Plus doet mee.

galaxy-s5-update-oktober-patch-xxu1cpj6-2 Update met oktober security patch voor de Galaxy S5? Check!

De Galaxy S5 is inmiddels alweer twee en een half jaar op de markt, en hoewel een update naar Android 7.0 Nougat er niet meer in zit, werkt Samsung het toestel regelmatig bij. Ook deze maand krijgt de beveiliging weer een boost met de nieuwste beveiligingspatch – die van de maand oktober.

En zo arriveert op de unbranded (vooralsnog) Galaxy S5 een beknopte, 65 MB grote update met firmwareversie XXU1CPJ6. Deze laat het Android besturingssysteem zelf netjes op versie 6.0.1, maar de datum van de beveiligingspatch is nu bijgewerkt tot 1 oktober.

Volgens Samsung’s eigen (standaard)omschrijving van de update zijn er mogelijk ook nog een paar bugfixes aan boord, en bestaat er kans op stabilistatie- en/of prestatieverbeteringen.

Zoals altijd maakt de update van vandaag verder niks duidelijk over verdere (security)update voor de branded Galaxy S5 modellen, Galaxy S5 Neo. Daarover houden we je apart op de hoogte.

Galaxy S5 Plus

Overigens is vanaf nu een vergelijkbare update ook beschikbaar voor de Galaxy S5 Plus die direct bij T-Mobile werd aangeschaft – de T-Mobile branded versie van het toestel, dus. Deze krijgt vanaf nu eveneens de update met oktober security patch middels firmwareversie XXS1CPJ4.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee