Veilige Galaxy Note 7 krijgt groene batterij indicator

Samsung gaat ervoor zorgen dat gecheckte Galaxy Note 7 exemplaren met een veilige accu een groene batterijindicator krijgen.

galaxy-note-7-groene-batterij-indicator-veilig Veilige Galaxy Note 7 krijgt groene batterij indicator

Met alle commotie rond de Galaxy Note 7 is Samsung naarstig op zoek naar een manier om exemplaren van het toestel zónder gevaarlijke batterij eenvoudig herkenbaar te maken. In sommige landen moet een speciale sticker op de doos hiervoor zorgen, maar speciaal voor iedereen die niet de hele tijd de verpakking van zijn/haar smartphone meesjouwt (iedereen, dus) er nog verder nagedacht.

De batterij indicator – het icoontje bovenin beeld, dat aangeeft hoe vol de accu nog is – van veilige exemplaren van de Galaxy Note 7 wordt groen van kleur.

Volgens ZDNet is zelfs het idee geopperd om de naam van de veilige Note 7 officieel te veranderen in Note 7S, maar vermoedelijk is dat teveel werk. Eerder al werd een sticker op de verpakking van gecontroleerde toestellen geplakt met een vergelijkbare ‘S’.

galaxy-note-7-batterij-indicator-groen Veilige Galaxy Note 7 krijgt groene batterij indicator

Hoe het allemaal op moge zijn: Samsung zou inmiddels voldoende nieuwe, veilige Note 7’s geproduceerd hebben om 400.000 uitgeleverde toestellen te vervangen. Brede verkrijgbaarheid van de Galaxy Note 7 met accu zonder productiefout laat nog even op zich wachten – vermoedelijk is de telefoon pas vanaf eind oktober weer normaal leverbaar.

Wil je van ons een emailtje krijgen zodra de Galaxy Note 7 daadwerkelijk leverbaar is? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Reacties

 1. Marcel zegt

  Wat een drama voor Samsung!

  Ze pakken het wel goed op, kan niet anders zeggen.
  De “S” sticker vond ik niet zo goed bedacht.
  Stickertjes zijn zo nagemaakt.

  Tuurlijk software kan gekopieerd worden, maar dan is iemand echt heel erg aan het knoeien. En de vraag is of je dat überhaupt aan de praat krijgt op een niet goed toestel!

  Dus goede actie zodat de consument kan zien dat het om een goede versie gaat!

 2. Marco j. zegt

  Groene batterijtje is onzin. Er zijn inmiddels nieuwe notes gelverd in oa canada en die hebben gewoon een wit icoontje. De enige manier om te zien of je een goede hebt is de zwarte sticker op de doos en de imei checker op de samsung website.

 3. The Samsunlu zegt

  Zullen wij een gloednieuwe Note 7 krijgen, of eentje die een foute batterij had en vervolgens geopend is om een goede batterij te plaatsen?

Praat mee