Unbranded Galaxy S5 krijgt update met augustus security patch (update 12-9: T-Mobile)

Voor de unbranded Galaxy S5 – de klassieke, zonder neo of plus – wordt op dit moment een update uitgerold die recente security patches tot en met augustus brengt. Update 12-9: dezelfde update is nu ook voor T-Mobile’s branded S5 beschikbaar.

galaxy-s5-update-xxu1cph6-augustus-patch-1 Unbranded Galaxy S5 krijgt update met augustus security patch (update 12-9: T-Mobile)

De update, beschikbaar voor de niet bij een provider gekochte Galaxy S5, brengt firmwareversie XXU1CPH6 (T-Mobile: XXS1CPHC) naar het toestel in een ruim 90MB groot pakket. Aan boord zijn de gebruikelijke, niet nader omschreven ‘stabiliteitsverbeteringen van het apparaat, bug reparaties, evenals verbeterde features (geen nieuwe, nee), en prestatieverbeteringen.

Een blik op het Toestel-info toont de belangrijkste verbetering die deze update met zich mee brengt. Onder het kopje Niv. Androidbeveiligingspatch zien we nu 1 augustus als patchdatum. Daarmee is het toestel weer grotendeels bij de tijd op het gebied van beveiliging van zowel het Android besturingssysteem zelf, alsook Samsung’s TouchWiz omgeving.

Wanneer deze – of nieuwe patches – naar de branded (T-Mobile, Vodafone) versie van de Galaxy S5 komen kunnen we helaas niet voorspellen. Hetzelfde geldt voor de patches van de Galaxy S5 Neo of Galaxy S5 Plus.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee