Samsung test Android 7.0 Nougat update Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

Uit benchmarkgegevens blijkt dat Samsung de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge aan het testen is met Android 7.0 Nougat.

galaxy-s7-android-nougat-test-1024x734 Samsung test Android 7.0 Nougat update Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

In de database van de Geekbench benchmarktest zijn gisteren zowel de Galaxy S7 (SM-G930F) als de S7 Edge (SM-G935F) opgedoken, vrolijk rondjes rennend op Android versie 7.0, bijgenaamd Nougat. Op zich is natuurlijk geen nieuws dat deze toestellen die update straks krijgen – we meldden het al een tijdje terug in ons Galaxy-telefoons-met-Android-Nougat overzicht. Maar dat Samsung al aan het testen is, mag gelden als een fijn stukje bevestiging dat er achter de schermen al aan de update gewerkt wordt.

Uiteraard komen we via deze benchmarkresultaten verder maar weinig te weten over de specifieke vernieuwingen in de Nougat update voor de S7 en S7 Edge. De belangrijkste vraag – in hoeverre de toestellen dezelfde versie van de TouchWiz interface krijgen die we nu kennen van de Galaxy Note 7 – wordt bijvoorbeeld niet beantwoord.

galaxy-s7-edge-android-nougat-test-1024x774 Samsung test Android 7.0 Nougat update Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

Evenmin wordt nu duidelijk wanneer gebruik(st)ers met een Galaxy S7 of S7 Edge precies de update kunnen verwachten. Zolang we geen verdere hints krijgen – certificaties, beta-programma’s, dat soort dingen – gaan we er maar vanuit dat het nog even kan gaan duren voor de toestellen daadwerkelijk de nieuwste versie van het Android besturingssysteem krijgen.

Over beta-programma’s gesproken: vorig jaar werd de Marshmallow update voor de Galaxy S6 vooraf gegaan door precies zo’n programma. Althans, in een aantal landen, waaronder niet Nederland. Het zou ons niet veel verbazen als Samsung een vergelijkbare strategie gaat hanteren voor de Galaxy S7. Tenslotte zorgt zo’n programma ervoor dat een grote update nagenoeg probleemloos bij de meeste gebruik(st)ers belandt – al duurt het misschien wat langer voor dit uiteindelijk gebeurt.

Last but not least is het ook nog goed om in gedachten te houden dat de start van een update ergens ter wereld nog niet betekent dat deze update ook direct in Nederland uitgerold wordt. Dit is uiteindelijk afhankelijk van Samsung’s eigen planning, én van die van de providers, die een eigen versie van de nieuwe software moeten maken alvorens deze aan te kunnen bieden.

Al met al is het dus goed om te zien dat de Galaxy S7 en S7 Edge nu getest worden met Android 7.0 Nougat. Maar je proeft uit onze woorden hopelijk dat wij niet rekenen op een spoedige uitrol van deze update.

(bron, bron, via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Marcel zegt

  Apart dat de Edge variant beduidend minder scoort dan de gewone S7!
  Zijn, dacht ik toch, bijna identiek op de gebogen schermranden na dan!

  Ik hoop dat Nougat snel komt voor de S7- S6- en Note lijn!
  Wellicht door het drama van de Note7 komt Nougat wel eerst uit voor de S7-lijn, zeker omdat er nu al volop getest blijkt te worden. Maar dat is natuurlijk ook behoorlijk ‘wishful thinking’ van mij omdat ik de S7 Edge heb. 🙂

  • Michel zegt

   Die verschillen in scores is puur een kwestie van optimalisaties die wel of niet al zijn uitgevoerd in de betreffende software. Uiteindelijk zullen ze inderdaad nagenoeg identiek zijn…

Praat mee