Samsung patenteert ‘Galaxy Wings’ concept: multifunctioneel opvouwbare Galaxy

Samsung blijft gewoon doorgaan met het vastleggen van ontwerpen voor allerhande opvouwbare apparaten. De meeste patenten zijn inmiddels helemaal niet meer zo interessant, maar een vandaag gepubliceerde aanvraag lichten we er toch even uit: de Galaxy Wings.

galaxy-wings-patent-1-1024x453 Samsung patenteert 'Galaxy Wings' concept: multifunctioneel opvouwbare Galaxy

Thank you for purchasing our Galaxy Wings today!

Dat Samsung in de loop van 2017 haar eerste opvouwbare smartphone wil gaan lanceren – mogelijk Galaxy X genaamd – was al bekend. We zagen de laatste tijd dan ook al menig ontwerp voorbij komen voor een dergelijk toestel, dat waarschijnlijk nog duidelijk gebaseerd is op huidige telefoonconcepten. Vandaag zien in Zuid-Korea de publicatie van een patentaanvraag voor een exotischer idee, in de aanvraag zelf grappig genoeg Galaxy Wings genaamd.

Het idee van de Galaxy Wings is een flexibel scherm, met aan weerskanten twee, uhm ja, vleugels. Dit zorgt voor een multifunctioneel apparaat – netjes in lijn met een andere recent, multifunctioneel ontwerp voor een andere flexibele wearable slash telefoon.

galaxy-wings-patent-2-1024x533 Samsung patenteert 'Galaxy Wings' concept: multifunctioneel opvouwbare Galaxy

Recht uitgevouwen levert het bijvoorbeeld een scherm op met aan weerskanten de helften van een virtueel toetsenbord. Anders gevouwen doet het apparaatje dienst als nachtklok, óf zelfs als smartwatch danwel slimme armband.

galaxy-wings-patent-3 Samsung patenteert 'Galaxy Wings' concept: multifunctioneel opvouwbare Galaxy

Natuurlijk gaat het hier, zoals altijd met dit soort patentaanvragen, om een concept. De schaal van deze Galaxy Wings is bijvoorbeeld niet in alle verschillende uitwerkingen gelijk. Toch is het altijd weer aardig om te zien wat er zoal in Samsung’s ideeënkeuken borrelt, waarbij vooral de trend opvalt dat Samsung’s concepten steeds meer de nadruk leggen op multifunctionaliteit – apparaten die tablet, telefoon en wearable in één zijn, bijvoorbeeld.

galaxy-wings-patent-4 Samsung patenteert 'Galaxy Wings' concept: multifunctioneel opvouwbare Galaxy

Desondanks benadrukken we ook nu weer dat het hier niet gaat om een apparaat dat we binnen afzienbare termijn in de winkel verwachten. Samsung denkt weliswaar in deze richting, maar het kan nog jaren duren voor we vergelijkbare commerciële producten tegenkomen.

Toch lijkt zo’n Galaxy Note 7 opeens heel saai, met het bovenstaande in gedachten. Of?

Galaxy deal tips

Praat mee