Samsung Galaxy S8 modelcodes: dromen van tetraphobia (zonder koptelefoon aansluiting)

Hoewel er geen platte variant in de pijpleiding zit, lijken modelcodes zonder vier toch te wijzen op twee varianten van Samsung’s topmodel voor 2017, de Galaxy S8. Het onvermijdelijke gerucht dat de Zuid-Koreanen overwegen om de koptelefoonaansluiting weg te laten nemen we op de koop toe.

galaxy-s8-sm-g950-g955-moclelcode Samsung Galaxy S8 modelcodes: dromen van tetraphobia (zonder koptelefoon aansluiting)

Zonder vier, zeg je? Inderdaad. Zonder vier. Het zit namelijk zo. Wie bekend is met de modelcodes die Samsung hanteert voor haar telefoons weet dat de Galaxy S6 de SM-G920 was, en de Galaxy S7 de SM-G930. De Galaxy S8 zou dus logischerwijs de SM-G940, maar naar nu blijkt krijgt dat toestel de code SM-G950 mee. Zonder vier, dus.

De Zuid-Koreanen hebben op totaal willekeurige wijze namelijk last van tetraphobia: het geloof dat het getal vier ongeluk brengt. Om die reden wordt modelcode SM-G940 overgeslagen, en krijgt de Galaxy S8 dus SM-G950 meee.

Hoe willekeurig dit bijgeloof is, blijkt uit het feit dat Samsung destijds ook besloot om modelcode GT-I9400 over te slaan, toen deze aan de beurt was nadat de Galaxy S3 door het leven ging als de GT-I9300. Zo werd de Galaxy S4 dus de GT-I9500. Inderdaad, de Galaxy S4. Es VIER. Zo bang zijn ze dus ook weer niet voor het getal vier. Tenslotte werd ook de Galaxy Note 4 niet overgeslagen (de Note 6 wel).

Al met al moge duidelijk zijn dat de Galaxy S8 straks dus de SM-G950 is – zijn grote broer, eveneens met edge scherm, en door ons vooralsnog Galaxy S8 Plus gedoopt, wordt dan de SM-G955. En zoals het een fiks project betaamt, heeft Samsung voor beide toestellen ook een projectnaam bedacht: Dream en Dream2. Want, daarom. Zonder vier. Dus.

Ow. En natuurlijk – natúúrlijk – konden we erop gaan zitten wachten tot iemand het gerucht de wereld in helpt dat Samsung in de Galaxy S8 géén koptelefoonaansluiting zal inbouwen. Beter gezegd: Samsung zit het te overwegen as we speak. Want Apple. We geloven best dat iemand bij Samsung het overweegt. Het zou gek zijn als dit niet gebeurde. Maar verder zegt iets ons dat de Zuid-Koreanen minder gebaat zijn bij het inbouwen van een eigen type aansluiting, dan bijvoorbeeld een bedrijf als Apple dat is.

Nuja, dit gerucht moest natuurlijk vroeg of laat een keer opduiken. Beter gebeurt het vroeg – nu, dus – zodat het maar gehad hebben. Toch? 😉

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee