Samsung Focus app bundelt email, agenda, contacten en meer

Hij was al eens opgedoken in het geruchtencircuit, en nu is Samsung Focus dan officieel gelanceerd – althans, in de VS, voor nu. De productiviteitsapp bundelt email, agenda, contacten, en meer, tot een overzichtelijk geheel.

samsung-focus-hdr-1024x259 Samsung Focus app bundelt email, agenda, contacten en meer

Samsung Focus, waarvan een tijdje geleden werd gefluisterd dat deze tegelijk met de Galaxy Note 7 zou worden gelanceerd, doet denken aan BlackBerry’s befaamde Hub. Alle belangrijke, professionele functies worden samengebracht onder één dak: contacten, email, taken, agenda, en memo’s. Dankzij de centrale zoekfunctie kun je alles direct doorzoeken.

Ondersteund wordt niet alleen Exchange ActiveSync, maar ook IMAP en POP3 servers, waardoor Samsung Focus is feite bruikbaar is met alle gangbare emaildiensten. Samsung benadrukt dat haar Focus app alleen verbinding maakt met de ingestelde server(s), en geen gegevens in een andere cloud opslaat – een belangrijk stukje beveiliging voor iedere serieuze (professionele) gebruik(st)er.

samsung-focus Samsung Focus app bundelt email, agenda, contacten en meer

Samsung Focus vereist een Galaxy toestel op Android 6.0.1 Marshmallow (of, straks, hoger) draaien. In de Play Store is de app nog niet beschikbaar. Wie niet wil wachten op de Nederlandse release kan het APK bestand via AndroidPolice HIER alvast downloaden. Zodra de app hier ook officieel verkrijgbaar is laten we het uiteraard weten.

Galaxy deal tips

Praat mee