Galaxy Tab A 2016 met S-Pen officieel beschikbaar (nog niet in NL)

We wisten al een tijdje dat er een nieuwe Galaxy Tab A aan zat te komen, en goeie ouwe Sammy heeft dat bij deze dan ook officieel bevestigd op haar website. Het gaat hier om de zogenaamde Galaxy Tab A (2016 editie) met een S-Pen!

Ten tijde van de FCC notering gingen er al geruchten de ronde dat de nieuwe tablet zou worden geleverd met een S-Pen en dat blijkt uiteindelijk dus ook te kloppen.

De S-Pen die bij de nieuwe Tab A (2016) zit is dezelfde variant als die van de Note 7 en daarmee zijn vrijwel alle pen-features van de Note 7 dus ook beschikbaar op de Tab A 2016.

Onder de motorkap

 • 10.1 inch
 • 1920 x 1200 pixels
 • 1.6GHz octa-core Exynos 7870 processor
 • 3 GB RAM
 • 32 GB intern geheugen
 • micro SD slot
 • 8 megapixel camera (achterzijde) en 2 megapixel camera (voorzijde)
 • Android 6.0 Marshmallow
 • 4G / LTE ondersteuning op specifieke modellen
 • 7,300mAh accu (gaat ca. 14 uur mee onder normaal gebruik, aldus Samsung)

Prijs & beschikbaarheid

Momenteel is het nieuwe toestel alleen nog maar in Zuid-Korea te koop voor 489,000 Won, ofwel $ 440,- (wat neerkomt op ongeveer 400 euro’s).

Waar en wanneer de Tab A nog meer zal worden verkocht is nog niet bekend, maar we gaan er voorlopig maar even vanuit dat de andere grote markten (lees: Amerika en Europa, en dus ook NL) ergens later dit jaar een release van de Tab A 2016 mogen meemaken 😉

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Uny zegt

  En waar gaan jullie nu van uit dan?ik wacht al sinds het eerste nieuws op informatie.. ik check nog steeds elke dag of er al nieuws is over of die uitkomt in europa.. ik heb de normale tab a 10.1 2016, 3 weken vóór het eerste nieuws van die andere tab met s pen, gekocht.. en ik zocht heel lang naar een tablet met s pen en had dat dus laten vallen voor de goede specs van de tab a 10.1.. en paar weken later kwam er nieuws over eentje met s pen.. hoelanger het duurt totdat ie uitkomt, hoe minder geld ik kan vragen voor mn huidige tablet.. pff

Praat mee