Galaxy S7 en S7 Edge krijgen Grace UX van de Note 7 met Android Nougat update

Het antwoord op een vraag die we slechts een paar dagen geleden stelden volgt nu: ja, de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen met de update naar Android 7.0 Nougat ook de vernieuwe interface van de Galaxy Note 7.

galaxy-s7-edge-android-7-nougat-update Galaxy S7 en S7 Edge krijgen Grace UX van de Note 7 met Android Nougat update

Met de Galaxy Note 7 introduceerde Samsung een flinke re-styling van haar TouchWiz interface, bijgenaamde Grace UX. Vooralsnog bleef deze exclusief op dat toestel – voor zover verkrijgbaar, uiteraard – maar ook naar beide Galaxy S7 modellen komt de vernieuwde interface. Dit moet hand in hand met de update naar Android 7.0 Nougat gebeuren.

Eerder deze week werd duidelijk dat Samsung bezig is Nougat op de Galaxy S7 en S7 Edge te testen. Naar aanleiding daarvan vroegen wij ons al af of daar ook de Grace interface bij hoorde, en uit Chinese bronnen blijkt nu dat dit inderdaad het geval is.

galaxy-s7-nougat-grace-ux-1024x544 Galaxy S7 en S7 Edge krijgen Grace UX van de Note 7 met Android Nougat update

Deze bijgeschaafde TouchWiz versie heeft een nog wat strakkere vormgeving dan de huidige variant die nu op de S7 te vinden is. Zo zijn de snelkoppelingen in het notificatiescherm bijgewerkt, de icoontjes ogen een stapje minder frivool, en de menu’s zien er zakelijker uit.

Naast de interface krijgt de Galaxy S7 ook het Always On Display van de Galaxy Note 7, inclusief de mogelijkheid om veel meer notificaties weer te geven (denk: Whatsapp, etc.).

Al met al is duidelijk dat de Nougat update meer naar de Galaxy S7 en S7 Edge brengt dan alleen een nieuwe versie van het Android besturingssysteem. Op de vraag wanneer dit moet gaan gebeuren, is het antwoord op dit moment nog niet bekend. Wij rekenen op het einde van dit jaar, of vroeg in 2017.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Marcel zegt

  Oh Hell Yeah! 🙂

  Als ze dit echt doen, en het tempo er een beetje in kunnen houden met (security) updates, nieuwe Grace UX icm de Nougat update zijn ze definitief goed bezig bij Samsung!

  Die Grace UX ziet er nog strakker uit, dan de al uitgeklede versie van TouchWiz die nu op de S7 lijn wordt geleverd! Nice!
  En dan hopen dat die Grace UX ook nog gebruik maakt van Vulkan, voor een nog vloeiendere ervaring als je je telefoon gebruikt!

  Ben benieuwd and please Do Bring it ON! 😀

 2. Sandor zegt

  Komt die Grace UX ook naar de S6 met Android Noughat? En wanneer begint Samsung met uitrollen van de uitrol van de security patch voor de S6 van de maand september met Samsung Cloud?

Praat mee