Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen update met september security patch (update: S6 Edge Plus ook)

Zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge krijgen op dit moment een update die de security patch van september naar de toestellen brengt. Update 28-9: en ook voor de unbranded Galaxy S6 Edge Plus is de update nu van start.

galaxy-s6-edge-september-patch-update-1 Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen update met september security patch (update: S6 Edge Plus ook)

Voor beide ‘kleine’ Galaxy S6 varianten – dus nog niet voor de Galaxy S6 Edge Plus – staat vanaf nu een ruim 141 MB grote update met versienummer XXU4DPIL (S6 Edge Plus: XXS3BPIA) klaar. De update laat het Android besturingssysteem uiteraard gewoon bij versie 6.0.1. Wel komt de nieuwste beveiligingspatch naar de toestellen – een blik op het Software-info scherm toont de patchdatum van 1 september.

Deze patch brengt 66 kleine en minder kleine fixes naar het Android besturingssysteem. Naast deze uit Google’s eigen keuken gerolde verbeteringen voegde Samsung nog negen additionele fixes toe voor haar eigen softwaretoevoegingen.

De update volgt exact een maand na de vorige – maandelijkse – beveiligingsupdate. Althans, voor de unbranded Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus. Voor toestelversies die direct bij T-Mobile of Vodafone werden aangeschaft – branded, dus – moet deze september patch dus nog uitgerold worden.

(Dank, Sandor, voor de heads up!)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Marcel zegt

  Waar kun je de lijst met fixes vinden? Ik heb hem gisteren bijgewerkt naar deze versie en heb het idee dat dit een positieve uitkomst heeft voor de batterijduur.

 2. Marcel zegt

  Sinds gisteren heb ik de update er op staan. Het lijkt erop dat deze een positieve uitkomst heeft wat betreft het batterijverbruik. Ik heb de S6 sinds een maand in gebruikt en de batterij is het enigste minpunt wat ik toch nu toe heb kunnen ontdekken. Dit likt vooralsnog merkbaar beter te zijn, maar dat moet de komende dagen gaan uitwijzen.

  Wordt er ook een gedetailleerde lijst gepubliceerd met fixes die in deze update zijn uitgevoerd?

  • Chris Laarman zegt

   Ook ik heb de indruk, dat de accuduur is verbeterd. Dat geldt echter ook voor de patch die ik vorige week op mijn Nexus 5 kreeg.
   Van beide was de accuduur eerder dit jaar opeens zozeer verslechterd, dat ik ze niet meer kon gebruiken om een fietstocht van enkele uren te loggen (en daarvoor dus een iPhone moest gebruiken).
   Het lijkt mij dus oorspronkelijk een probleem van Google, niet zozeer van Samsung of HTC, maar die lijken het opgelost te hebben. Hoera!

  • Michel zegt

   Met alle respect voor Samsung’s klantenservice, maar hun uitspraken op dit soort gebieden kun je maar beter met een flinke korrel zout nemen 😉 (los van dat de S6 natuurlijk wel degelijk een update naar Nougat krijgt, los van wat zij zeggen)

 3. Henk zegt

  Ik heb met deze laatste update plots VoLTE onder mobiele netwerken staan en xcap bij toegangspunten. Betreft een unbranded s6 met KPN

Praat mee