Eerste nieuwe exemplaren Galaxy Note 7 bereiken consument (nog niet in NL, nee)

Meer en meer berichten bevestigen dat Samsung inmiddels goed op weg is met de distributie van nieuwe Galaxy Note 7 exemplaren met gegarandeerd veilige accu. In Nederland, echter, blijft geduld een schone zaak.

galaxy-note-7-nieuwe-levering-vs Eerste nieuwe exemplaren Galaxy Note 7 bereiken consument (nog niet in NL, nee)

Boven: het zwarte vierkantje waaraan een nieuwe Note 7 o.a. te herkennen is, daaronder: de opvallend recente productiedatum (afb.)

Onder meer in de VS duiken nu berichten op van gelukkigen die een spiksplinternieuwe Galaxy Note 7 hebben ontvangen, met een accu die gegarandeerd geen ontvlambare neigingen heeft. Een Twitteraar wijst op de verrassend snelle tijd van negen dagen tussen productie in China en levering ergens in de Verenigde Staten.

Ook in andere landen is het Galaxy Note 7 omruilprogramma inmiddels op gang gekomen. Zo zitten in Duitsland de eerste gebruik(st)ers inmiddels naarstig te wachten op hun nieuwe exemplaar, en ook in Samsung’s thuisland Zuid-Korea werd al menig toestel omgewisseld. Het lokale ministerie van transport heeft duidelijke instructies uitgegeven zodat vliegveldpersoneel nieuwe, veilige Note 7 exemplaren kunnen onderscheiden van de oude, ongecheckte variant.

De oplettende lezer heeft inmiddels wel door dat de nieuwe Galaxy Note 7’s op dit moment vooral worden uitgeleverd aan consumenten die eerder een onveilig exemplaar hadden gekocht én ontvangen. Toch biedt een aantal providers in de VS het toestel nu ook te koop aan voor nieuwe klanten.

Nog niet zo lang geleden spraken wij de verwachting uit dat het toestel hier pas vanaf pakweg eind oktober in de winkels zal liggen. Of dit mogelijk dan toch sneller gaat gebeuren is verder nog onduidelijk. Bij de oorspronkelijke release liepen wij hier tenslotte ongeveer een maand achter op de Amerikaanse release – mogelijk verandert daar maar weinig aan.

Desalniettemin is het goed te weten dat de levering van nieuwe Galaxy Note 7 exemplaren inmiddels op stoom komt, en we dus langzaam alsnog kunnen gaan uitkijken naar de introductie van het toestel op onze eigen markt.

Zoals altijd: als je een mailtje van ons wilt ontvangen zodra de Note 7 daadwerkelijk in ons land verschijnt, kun je je inschrijven voor onze notificatieservice:

Reacties

  1. Jan zegt

    Als je het nieuws over de note 7 een beetje volgt dan weet je ook dan niet alleen de al geleverde note 7 worden omgeruild maar ook de preorders worden geleverd.
    Hier in Nederland mogen de preorders zeker wachten tot hij ook in de winkel te koop is.
    In tegenstellen tot de rest van de wereld is een pre order in Nederland dus een wassen neus.

Praat mee