Eerste Galaxy met 6 GB werkgeheugen gespot op weg naar China

In een benchmarktest duikt de voor China bestemde Galaxy C9 op. Dat is voor ons in Nederland natuurlijk allerminst interessant, maar toch is het toestel opmerkelijk: het is Samsung’s eerste Galaxy met 6 hele gigabytes aan werkgeheugen.

galaxy-s9-6gb-ram-geekbench Eerste Galaxy met 6 GB werkgeheugen gespot op weg naar China

Een tijd lang deden geruchten de ronde dat de Galaxy Note 7 met 6 GB RAM op de markt zou gaan verschijnen. Dit bleek, zoals inmiddels bekend, niet het geval. Daarmee is het hele idee van een Galaxy-met-erg-veel-werkgeheugen echter niet van de baan, zo blijkt.

In de database van benchmark Geekbench duikt de SM-C9000 op, die straks op de Chinese markt zal verschijnen als de Galaxy C9. Het toestel beschikt, zo valt af te lezen, over maarliefst 6 GB RAM, die de Snapdragon 652 processor ongetwijfeld van voldoende speelruimte voorziet.

Samsung’s Galaxy C-serie was nooit verkrijgbaar in Europa, en de C9 zal daar nagenoeg zeker ook geen verandering in brengen. Maar het toestel laat zien dat de Zuid-Koreanen wel degelijk van plan zijn het werkgeheugen van hun telefoons te laten groeien, waardoor het slechts een kwestie van tijd is voor we ook hier Galaxys zullen zien met zoveel RAM – natuurlijk denken we dan met name aan de Galaxy S8, ja.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee