Dit is de vernieuwde Gear VR (kado bij de Galaxy Note 7?)

Dat Samsung samen met de Galaxy Note 7 ook een vernieuwde Gear VR zal lanceren, ontdekten wij onlangs al. Op een plaatje is deze nu dan ook te zien.

samsung-gear-vr-sm-r323-note-7-usb-c Dit is de vernieuwde Gear VR (kado bij de Galaxy Note 7?)

De huidige versie van de Gear VR werkt in principe prima – aldus, onder meer, onze review, maar heeft geen USB type-C aansluiting die wel in de Galaxy Note 7 te vinden is. En dus is de komst van een vernieuwde Gear VR noodzakelijk om ook gebruik(st)ers met de nieuwste Note toegang te bieden tot de wereld van VR.

Nog niet zo lang geleden kwamen wij precies deze nieuwe Gear VR – met modelcode SM-R323 – op het spoor, en nu duikt deze dan ook op beeldmateriaal op. In een geheel zwart jasje, zo lijkt het. Los van deze kleur, zijn de uiterlijke verschillen met de huidige Gear VR niet erg groot, maar de o-zo-belangrijke USB-C poort is dan ook niet te zien van buitenaf.

Galaxy Note 7

Deze nieuwe Gear VR zal hand in hand met de Galaxy Note 7 ter wereld komen. Morgen staat het Unpacked evenement op de agenda waar dit alles moet gebeuren. De Note 7 markeert de terugkeer van de Note serie op de Nederlandse markt, waar Samsung voor het laatste twee jaar terug de Note 4 en Note Edge uitbracht.

Het toestel heeft een 5,7 inch scherm met 2560 bij 1440 pixels, en twee gebogen schermranden – edge displays, zogezegd. Volgens de laatste berichten vertoont de Note 7 grote overeenkomsten met de Galaxy S7, waar hij onder meer de 12 megapixel ‘dual pixel’ camera, de Exynos 8890 processor en het 4 GB werkgeheugen mee deelt.

Een 3500 mAh accu moet voor voldoende uithoudingsvermogen zorgen, en standaard krijgt de Galaxy Note 7 maarliefst 64 GB interne opslagcapaciteit mee. Deze is dan ook nog uitbreidbaar met een geheugenkaartje van het microSD- óf UFS-type.

Gear VR of 256 GB geheugenkaart

Volgens een bericht uit Engeland, zou Samsung kopers van de Galaxy Note 7 mogelijk de keuze geven tussen een gratis Gear VR óf een 256 GB geheugenkaartje. Of deze aanbieding ook in Nederland zal gelden is op dit moment niet bekend – hopelijk komen we daar spoedig na de officiële onthulling morgen achter.

Reacties

Praat mee