Zo wordt de Galaxy Note 7 uit elkaar geschroefd, reparatie niet eenvoudig

Hoe complex moderne techniek de laatste jaren is geworden: ook de Galaxy Note 7 kun je compleet uit elkaar schroeven. Als je, net als de mensen van iFixit, weet wat je doet.

samsung-galaxy-note-7-open-schroeven-1 Zo wordt de Galaxy Note 7 uit elkaar geschroefd, reparatie niet eenvoudig

Er zijn maar weinig situaties waarin het een goed idee is, om zelf gereedschap ter hand te nemen, om een smartphone te demonteren. Hoewel bijvoorbeeld in de handleiding van de Galaxy Note 7 uitgelegd wordt hoe je de interne batterij kunt vervangen, staat daar een grote waarschuwing bij, dat je dit nooit zelf moet gaan doen.

Toch is een zogeheten teardown van, in dit geval, iFixit erg leerzaam. We komen bijvoorbeeld te weten hoe goed of slecht een kapotte Note 7 – denk: beeldscherm gebarsten, bijvoorbeeld – te repareren is. Of, anders gezegd: hoe moeilijker te repareren, hoe duurder een reparatie. En vice versa, uiteraard.

Over de Galaxy Note 7 schrijft iFixit bijvoorbeeld dat het toestel niet erg eenvoudig te repareren is – ze geven een 4 op een schaal van 1 tot en met 10. De losse onderdelen zijn, mits je het toestel goed open krijgt, afzonderlijk te vervangen, maar door het gebogen scherm kan een gebarsten glasplaat níet los van het display zelf vervangen worden. Een gebarsten voorkant is dus per definitie een dure aangelegenheid.

En ja, door een professional is de batterij inderdaad te verwisselen – het moederbord kan op haar plaats blijven – maar door de gelijmde achterzijde is dit niet per se een fluitje van een cent. Curieus genoeg is de accu zelf versterkt. Mogelijk is dit, om het toestel simpelweg steviger te maken, maar het helpt waarschijnlijk ook bij het waterbestendig maken van de Galaxy Note 7.

Wil je diep in de materie van de Note 7 duiken? Check dan iFixit’s volledige ‘behandeling’ HIER. Wil je het toestel bestellen? Neem dan een kijkje in Samsung’s eigen shop HIER, of vergelijk de Galaxy Note 7 abonnementen.

Praat mee