Naast een vingerscanner heeft Samsung's nieuwe Galaxy Note 7 ook een irisscanner om de baas danwel bazin snel en veilig te herkennen. Het bedrijf zelf legt uit hoe deze werkt.
Via haar eigen blog doet Samsung een boekje open over de irisscanner van de Galaxy Note 7 – de eerste Galaxy telefoon met deze feature. Om het kunstje uit te voeren, is het toestel voorzien van een infrarood (IR) LED en een camera die speciaal voor deze taak is toegerust.
De iris is de gekleurde ring rond de (zwarte) pupil in je oog. Onder IR licht valt deze – ongeacht de kleur van het oog en ook bij weinig licht – goed vast te leggen als je je Galaxy Note 7 niet te ver van je gezicht houdt. Dankzij de software van de Note 7 wordt een opname gemaakt van je oog, waarna speciale algoritmes de iris – of vooral: het patroon in de iris – isoleren, en vergelijken met eerder vastgelegde patronen.
Eenmaal de iris gescand, verloopt de identificatie grotendeels vergelijkbaar met die van een vingerafdruk, met één groot verschil. Met wat gespecialiseerde technieken is een vingerafdruk na te maken. Je oog danwel iris laat zich stukken moeilijker klonen, waardoor deze beveiliging een stuk meer zekerheid biedt. Samsung's PR afdeling zegt 200 keer veiliger, wat dat dan ook precies moge betekenen.
Hoewel het dragen van een bril het gebruik van de irisscanner van de Galaxy Note 7 niet in de weg hoeft te staan, laat een disclaimer op het toestel weten dat deze, evenals contactlenzen, wel degelijk invloed kan hebben op de werking ervan.
De tijd zal leren in hoeverre de irisscanner van de Note 7 daadwerkelijk een toevoeging is aan het beveiligingsarsenaal. Tenslotte is de vingerscanner juist zo handig omdat je je vinger toch wel op de Home knop legt om je toestel aan te zetten. In onze uitgebreide Note 7 review komen we zeker terug op de vraag of, en wanneer, de irisscanner echt handig is.
Geef een reactie