Samsung brengt Actiememo alsnog naar de Galaxy Note 7

De bekende Actiememo app komt nog voor het einde van september naar de Galaxy Note 7, nadat deze eerder weggeoptimaliseerd was.

galaxy-note-7-actiememo Samsung brengt Actiememo alsnog naar de Galaxy Note 7

Met veel lawaai kondige Samsung met de Galaxy Note 7 de geheel nieuwe Samsung Notes applicatie aan. Deze app maakt alle andere notitie- en tekenapps overbodig op zowel de Galaxy Note toestellen met S Pen, als op andere telefoons zonder speciale schrijfmogelijkheden. De alles-in-1 app zorgt echter voor verwarring.

In de Play Store klagen Galaxy Note 7 gebruik(st)ers steen en been over het ontbreken van de geliefde Actiememo app op hun nieuwe Note telefoon.Tenslotte is het natuurlijk fijn iets gebruiken wat je al kent, zonder een compleet nieuw applicatie onder de knie te moeten krijgen.

Als respons op deze teleurgestelde gebruik(st)ers laat Samsung weten de Actiememo voor het einde van september alsnog compatible te maken met het nieuwe toestel. Versie 1.2 van de app zal dus binnen enige weken alsnog te installeren zijn op de Galaxy Note 7, via Samsung’s eigen Galaxy Apps winkel (te vinden tussen alle andere apps op je telefoon).

Al met al is dit een relatief grappige en onverwachte ontwikkeling, waarbij eens te meer duidelijk wordt dat ook mensen die een nieuwe telefoon kopen graag hun oude, vertrouwde gebruikspatronen in stand houden. Nieuwer en efficiënter is dus vooral beter zolang er de keus is om niet over te moeten stappen. Logisch, eigenlijk.

(via)

Praat mee