Accuduur Samsung Galaxy Note 7: wel goed, geen records

De Galaxy Note 7 landt pas over een paar weken hier in Nederland, maar inmiddels is er een hoop meer duidelijk over een paar belangrijke aspecten van het toestel, zoals de accuduur.

galaxy-note-7-accuduur-gsma Accuduur Samsung Galaxy Note 7: wel goed, geen records

Het zijn de mannen van GSMArena die als een van de eersten een uitgebreide, diepgravende test van de accuduur van de Galaxy Note 7 hebben gepubliceerd, waarin we meer te weten komen dan ‘de dag kom je er wel mee door’.

Om precies te zijn hebben ze beide toestelvarianten – de Note 7 met Exynos chip (de ‘onze’) en die met de Snapdragon processor – getest, en dan ook nog eens met en zonder gebruik van het Always On Display. Duidelijk is direct dat de Galaxy Note 7 met Samsung’s eigen Exynos 8 Octa processor iets langer doet met een acculading dan zijn broertje.  Dit is goed nieuws voor Europese en Nederlandse gebruik(st)ers, want dat is ook precies de toestelversie die straks in onze winkels komt te liggen.

galaxy-note-7-accuduur-versus-s7-edge-1024x225 Accuduur Samsung Galaxy Note 7: wel goed, geen records

De onderlingen verhoudingen in een notendop (in GSMArena’s ‘rating’)

In vergelijking met Samsung’s absolute batterijkoning van dit jaar – de Galaxy S7 Edge – doet de Galaxy Note 7 het, zoals verwacht, net iets minder goed. Het toestel heeft dan ook een accu die wat kleiner is – 3600 mAh in de S7 Edge, versus 3500 mAh in de Note 7 – én draait complexere software en hardware voor ondersteuning van de S Pen stylus.

Toch de GSMArena’s rating van 90 uur nog steeds meer dan behoorlijk, waarbij we opmerking dat deze rating in feite een theoretische gebruiksduur is, als je op een telefoon per dag één uur belt, één uur op internet rondsurft, en één uur video kijkt – en dat met het scherm op een helderheid van 200 nits.

galaxy-note-7-accuduur-met-always-on-display-1024x192 Accuduur Samsung Galaxy Note 7: wel goed, geen records

Accuduur bij gebruik van het Always On Display: minder, minder

Opvallend is overigens dat het gebruik van het Always On Display de gebruiksduur van de batterij ook op de Galaxy Note 7 flink reduceert. Hoewel de functionaliteit ervan speciaal voor het toestel uitgebreid werd, is Samsung er nog niet in geslaagd deze functie significant zuiniger te maken.

Hoe de Galaxy Note 7 zich bij allerlei gebruiksscenario’s in het dagelijks leven gedraagt, lees je later in onze uitgebreide review van het toestel. Voor nu nemen we GSMArena’s testresultaten als een eerste indicatie dat het toestel een prima – maar geen recordbrekende – accuduur heeft.

Wil je de Galaxy Note 7 los bestellen? Check dan Samsung’s eigen shop HIER, als je het toestel direct na release snel in huis wilt hebben. Of vind de beste aanbieding in onze Galaxy Note 7 abonnement vergelijker.

Praat mee