De vernieuwde S Pen van de Galaxy Note 7 in een notendop

We werpen een blik op de belangrijkste verbeteringen die de vernieuwde S Pen van de Galaxy Note 7 met zich meebrengt.

galaxy-note-7-s-pen-feature De vernieuwde S Pen van de Galaxy Note 7 in een notendop

Bij de lancering van de Galaxy Note 4 maakte Samsung al veel lawaai over de verbeteringen van de S Pen toen, anno 2014. Vorig jaar bracht de S Pen van de nooit hier verkochte Note 5 maar weinig echte innovatie, zodat het nu aan de Galaxy Note 7 is om weer een beetje leven in de stylus-brouwerij  te brengen.

Zo gezegd, zo gedaan dus. Hieronder kun je zien dat de S Pen van de Galaxy Note 7 twee keer zo gevoelig is geworden. Herkende zijn voorganger nog 2048 drukniveau’s, de stylus van de Note 7 maakt onderscheid tussen 4096 verschillende drukniveau’s.

galaxy-note-7-s-pen-aod De vernieuwde S Pen van de Galaxy Note 7 in een notendop

De Note 7 herkent de punt 0,7 mm dunne punt van de S Pen – minder dan half zo dun als eerdere S Pen punten – op 14 millimeter van het scherm. De vernieuwde software biedt minder schrijfstijlen, maar meer tekenmogelijkheden, en de vernieuwde Samsung Notes app, waarin een aantal bestaande notitieapplicaties gebundeld zijn.

galaxy-note-7-hands-on-7-wm De vernieuwde S Pen van de Galaxy Note 7 in een notendop

Tevens kun je op de Note 7 op het Always On Display schrijven – denk: Notitie scherm uit, maar dan op de Galaxy S7 – én kun je met de bekende Smart Select functie nu ook direct geanimeerde GIFjes maken.

galaxy-note-7-s-pen-features De vernieuwde S Pen van de Galaxy Note 7 in een notendop

Als klap op de vuurpijl heeft Samsung de S Pen, net als de Galaxy Note 7 zelf, ook nog eens waterbestendig gemaakt. En ja, hij werkt ook echt onder water. Ook al zal niemand dát doen, maar het is goed te weten dat je ook in de stromende regen gewoon notities kunt maken op je Note 7.

Owja, en voor de goede orde: was er vorig jaar nog een hoop te doen rond de S Pen die je – met vervelende gevolgen – verkeerd om in de Galaxy Note 5 kon stoppen, de S Pen van de Note 7 past maar op één manier in de behuizing van het toestel. Zelfs de meeste achteloze Note gebruik(st)er zal dus niet in de problemen komen. Althans, niet door het per ongeluk omdraaien van de S Pen stylus.

Reacties

Praat mee