Samsung lanceert nieuwe Gear VR met USB type-C voor de Galaxy Note 7

Precies zoals wij enige weken geleden als eerste voorspelden, heeft Samsung een nieuwe Gear VR gelanceerd. Met USB type-C aansluiting, zodat je ‘m ook met je gloednieuwe Galaxy Note 7 kunt gebruiken.

galaxy-note-7-gear-vr Samsung lanceert nieuwe Gear VR met USB type-C voor de Galaxy Note 7

De nieuwe Gear VR is in feite op de meeste manieren vertrouwd: in grote lijnen lijkt hij nu eenmaal sterk op de bestaande versie van de virtual reality headset. Maar: hij is nu geheel zwart, en je hebt de keuze tussen het gebruik van een aansluiting met een USB type-C of een microUSB stekker. Daardoor is de nieuwe Gear VR ook nog compatible met oudere Galaxy telefoons – van de Galaxy S6 tot nu, zeg maar.

Daarnaast wist Samsung de beeldhoek te vergroten, van 96 naar 110 graden. Dat is natuurlijk geen wereld van verschil, maar het helpt wel degelijk het realisme van de VR ervaring weer een stapje verder te duwen.

Vermoedelijk komt de nieuwe Gear VR begin september tegelijk met de Galaxy Note 7 in de winkels te liggen, met een prijskaartje van – zo fluisteren de geruchten – nog geen honderd euro. Natuurlijk moet je daarvoor danwel een bijbehorende smartphone aanschaffen, maar wie er al eentje heeft stapt voor weinig geld in een geheel nieuwe dimensie.

Praat mee