Leveringstekorten Galaxy Note 7 significant, maar van tijdelijke aard

Samsung heeft bevestigt dat de vraag naar de Galaxy Note 7 haar eigen verwachtingen ver overtreft. Toch verwacht het bedrijf dat de tekorten op korte termijn weggewerkt kunnen worden

galaxy-note-7-hands-on-5-wm Leveringstekorten Galaxy Note 7 significant, maar van tijdelijke aard

De blauwe Galaxy Note 7, die in de VS erg populair blijkt

Galaxy Note 7 tekorten

Vrij snel na de onthulling van de Galaxy Note 7 bleek dat de oorspronkelijk genoemde releasedatum voor het toestel in een aantal landen niet haalbaar is. Ook in Nederland werd het moment waarop het toestel daadwerkelijk geleverd wordt een week opgeschoven. Tegenover Reuters licht Samsung de situatie nu uitgebreider toe.

In tegenstelling tot de tekorten die vorig jaar ontstonden na de lancering van de Galaxy S6 Edge, worden die van de Galaxy Note 7 níet veroorzaakt door productieproblemen, maar door een simpelweg te laag ingeschatte vraag naar het toestel. In de woorden van analist C.W. Chung: er verschijnen meer gasten dan verwacht op het feest, dus de keuken moet meer eten klaarmaken.

Om ervoor te zorgen dat er straks toch voldoende exemplaren van de Note 7 van de band rollen, probeert Samsung de productie van het toestel op te schroeven. De Zuid-Koreanen fabriceren het overgrote deel van de componenten van het toestel zelf, waardoor dit inderdaad tot de praktische mogelijkheden behoort.

Hoe het ook zij: de tekorten zullen niet lang aanhouden. Of dit betekent dat we er hier in Nederland – waar de Galaxy Note 7 pas vanaf 9 september in de winkels ligt – helemaal geen last van zullen hebben, is verder niet bekend. Op dit moment is met name in landen als de VS merkbaar dat er simpelweg te weinig toestellen zijn. Vooral voor de blauwe uitvoering, die ongekend populair is, lopen de levertijden op tot vier of zelfs zes weken.

Galaxy Note 7 pop-up stores

Wie de Galaxy Note 7 vóór de daadwerkelijke Nederlandse release wil uitproberen kan tot en met 11 september terecht in Samsung’s pop-up stores.

galaxy-note-7-pop-up-store-1024x682 Leveringstekorten Galaxy Note 7 significant, maar van tijdelijke aard

Eentje is te vinden aan de Kalverstraat 101 in Amsterdam, de andere aan de Beurstraverse 178 in Rotterdam. Je kunt het toestel daar dan ook bestellen voor € 849,- , maar nog niet direct meenemen helaas.

sgn7-gearvr-popup Leveringstekorten Galaxy Note 7 significant, maar van tijdelijke aard

Details pop-up stores

Periode:

  • Donderdag 25 augustus t/m Zondag 9 september

Adressen:

  • Kalverstraat 101, Amsterdam
  • Beurstraverse 178, Rotterdam

Openingstijden:

  • Maandag: 12:00 tot 18:30
  • Dinsdag: 11:00 tot 18:30
  • Woensdag: 11:00 tot 18:30
  • Donderdag: 11:00 tot 21:00
  • Vrijdag: 11:00 tot 18:30
  • Zaterdag: 10:00 tot 18:30
  • Zondag: 12:00 tot 18:30

Praat mee