Galaxy S6 (Edge, Plus) gaming tip: installeer Game Launcher en Game Tools

Samsung’s speciale Game Launcher en Game Tools apps – tot nu toe exclusief voor de Galaxy S7 – zijn nu ook beschikbaar voor de Galaxy S6 serie.

galaxy-s6-tip-game-launcher-tools Galaxy S6 (Edge, Plus) gaming tip: installeer Game Launcher en Game Tools

Voor de fanatieke mobiel gam(st)er met een Galaxy S6, S6 Edge of S6 Edge Plus was er tot nu toe de Game Tuner app, om allerlei eigenschappen van je favoriete spellen te optimaliseren. Echter, de Galaxy S7 bracht met haar Game Launcher en Game Tools een veel uitgebreidere set aan specifieke extra’s op dit gebied.

Hoewel deze tools tot nu toe exclusief beschikbaar waren op Samsung’s recente topmodellen, zijn ze vanaf nu ook te installeren op toestellen in de Galaxy S6 serie – via de Galaxy Apps winkel, om precies te zijn. Je vindt deze standaard tussen de apps in het appoverzicht. Je moet daar dan eerst de Game Launcher app installeren, waarna je automatisch de verplichte optie krijgt voorgeschoteld om de bijbehorende Game Tools op je Galaxy S6 te downloaden.

galaxy-s6-game-launcher-tools-installeren Galaxy S6 (Edge, Plus) gaming tip: installeer Game Launcher en Game Tools

Niet alleen biedt de Game Launcher een mooie, centrale plek om al je games te beheren, maar je kunt – net als in de oude Game Tuner app – het energieverbruik en de prestaties van een spel op je Galaxy S6 aanpassen door framesnelheid en resolutie te veranderen.

Game Tools is in feite een set functies die je direct vanuit een spel kunt gebruiken om onder meer notificaties van je telefoon aan of uit te zetten, of schermafbeeldingen te maken of video’s op te nemen van je uitspookselen.

Het is goed om te zien dat Samsung deze voormalig-exclusieve S7 snufjes dus ook naar andere topmodellen brengt, al moeten we nog afwachten of compatibiliteit nog verder uitgebreid zal worden.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee