Onder de loep: Samsung Notes app van de Galaxy Note 7 (komt ook naar andere Note telefoons)

Met de Galaxy Note 7 lanceert Samsung ook haar nieuwe Notes app, die allerlei voorheen losse S Pen toepassingen onder één dak brengt. Later kun je Samsung Notes ook op andere Note toestellen installeren.

samsung-notes-1 Onder de loep: Samsung Notes app van de Galaxy Note 7 (komt ook naar andere Note telefoons)

Eerder al schreven we over de vernieuwde S Pen stylus van de Galaxy Note 7, en noemden daarbij terloops ook de Samsung Notes app. Deze app bundelt alle mogelijkheden die voorheen los te vinden waren in onder meer de S Note, Actiememo, en Plakboek features.

Waar je voorheen nog verschillende apps nodig had om verschillende soorten notities en verzamelde knipsels te bewerken en beheren, kun je in Samsung Notes al je met de S Pen geschreven/getekende/geknipte content kwijt. Ook stylus-loos ingetiepte tekst past naadloos in Notes.

samsung-notes-2 Onder de loep: Samsung Notes app van de Galaxy Note 7 (komt ook naar andere Note telefoons)

De verbeterde handschriftherkenning maakt het invoeren en bewerken van handgeschreven memo’s op de Galaxy Note 7 nog eenvoudiger – en ook via de zoekfunctie van het toestel vind je je handgeschreven krabbels weer terug. Ondersteuning voor vinkjes en nummering van items maakt het opstellen van to-do lijsten makkelijk.

Toch is Samsung Notes niet alleen leuk voor de praktische gebruik(st)er. Alle tekenfeatures – verschillende virtuele potloden en kwasten, papiersoorten, etc. – zit ook in de app gebakken. In combinatie met de verhoogde gevoeligheid van de S Pen (in vergelijking met eerdere Note generaties) en de snellere hardware in de Note 7 zorgt dit voor het meest natuurlijk aanvoelende schetsblok op een telefoon tot nu toe.

Overigens, wie op een oudere Galaxy Note gemaakte S Pen memo’s en tekeneningen niet kwijt wil bij de overstap naar de Galaxy Note 7 kan deze gewoon importeren in Notes via je Samsung account of de Smart Switch app.

En over oudere Galaxy Note toestellen gesproken: Samsung zelf belooft dat de Notes app in de toekomst ook op andere Notes dan de Note 7 beschikbaar zal zijn. Dus ook al je de overstap (nog) niet waagt, kun je straks toch aan de slag met Samsung Notes en je huidige S Pen.

Praat mee