Dit is de Samsung Z2 met Tizen, in volle glorie

Hij zit er al even aan te komen, en ondanks dat het geen Galaxy is, hebben we toch alvast een paar mooie plaatjes toegespeeld gekregen van Samsung’s nieuwe Tizen telefoon, de Z2, die straks in India zo ongeveer de antithese zal gaan vormen van de Galaxy Note 7.

z2-a Dit is de Samsung Z2 met Tizen, in volle glorie

De Samsung Z2 is de eerste stap die de Zuid-Koreanen sinds pakweg een jaar zetten op het gebied van Tizen smartphones. Het toestel heeft een 4 inch scherm, een 1,5 GHz quadcore processor, en één hele gigabyte aan werkgeheugen.

z2-b Dit is de Samsung Z2 met Tizen, in volle glorie

De dikte van de behuizing van de Z2 wekt de suggestie dat er een enorme accu in het toestel zit, maar met een 1500 mAh capaciteit worden hier zeker geen records gebroken. Op camera gebied heeft de Z2 een 8 megapixel resolutie aan de achterzijde, en een eenvoudige VGA camera aan de voorkant.

z2-c Dit is de Samsung Z2 met Tizen, in volle glorie

Voor de Indiase markt is de nieuwe My Money Transfer app misschien nog wel het interessantst: een goedkope telefoon, waarmee het mogelijk is op simpele wijze geld over te maken aan andere gebruik(st)ers.

De Indiase lancering van de Z2 zal vermoedelijk in de komende dagen morgen plaatsvinden. Dan wordt ook een prijs bekend gemaakt. In Nederland zal de telefoon vermoedelijk nooit te koop zijn – maar de kans is aanwezig dat we vroeg of laat wel degelijk kennis kunnen maken met Tizen als telefoon OS.

Galaxy deal tips

Praat mee