Always On Display Samsung Galaxy Note 7 toont meer notificaties (Whatsapp, etc.)

Met de Galaxy S7 introduceerde Samsung haar Always On Display. En nu, met de Galaxy Note 7, wordt de functionaliteit ervan verder uitgebouwd.

samsung-galaxy-note-7-always-on-display-notificaties Always On Display Samsung Galaxy Note 7 toont meer notificaties (Whatsapp, etc.)

Méér notificaties, op het Always On Display van de Galaxy Note 7

Samsung’s Always On Display (AOD) toont eenvoudige informatie op het scherm van een Galaxy telefoon, terwijl het toestel zelf verder op stand-by staat. Zo hoef je ‘m niet aan te zetten om te zien of je nog gesprekken of berichten gemist hebt, of om de tijd te checken. Toch bleef de functionaliteit van dit scherm tot nu toe beperkt tot het tonen van meldingen van Samsung’s eigen applicaties. Op de Galaxy Note 7 komt daar dus verandering in.

De Note 7 wordt standaard geleverd met versie 1.7.12 van de AOD software. Deze versie kan ook meldingen tonen van third party applicaties – denk: bijvoorbeeld Whatsapp. Hierdoor wint de feature een flink stuk functionaliteit, vooral voor gebruikers die andere dan Samsung’s standaard apps gebruiken – lees: véél gebruik(st)ers.

Tevens ondersteund de nieuwe versie van AOD het tonen van eigen afbeeldingen, én je kunt er – op de Galaxy Note 7 – direct notities op krabbelen met de vernieuwde S Pen stylus.

Of deze nieuwe snufjes ook naar de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge komen is op dit moment nog niet bekend, maar aangezien het hier vooral gaat om een update van de Always On Display software zelf, zou dit ons alles behalve verbazen.

Reacties

 1. The Samsunlu zegt

  Voor mij is de Always On Display absoluut een van de belangrijkste redenen om de Note 7 te kopen. Ik miste zo een functie altijd al op mijn Note 4. Dit soort functies maken de Note series absoluut onvervangbaar (natuurlijk een mening).

  Nou maar hopen dat de abonnementen niet al te duur zullen zijn. Anders is het nog even wachten.

   • The Samsunlu zegt

    @Vincent

    In mijn reactie gaf ik aan dat het natuurlijk een mening was. Om nou gelijk zo te reageren op een mening, is nergens voor nodig.

    De S-lijn heeft wel dezelfde functies, maar de Note heeft, met de S-pen, een grote voorsprong (ook dit is natuurlijk een mening en voor jou waarschijnlijk bullshit).

Praat mee