Samsung wil in de toekomst ‘refurbished’ high-end smartphones gaan verkopen

Volgens business blog Reuters is Samsung van plan om wereldwijd een gloednieuw verkoopprogramma te lanceren met als doel om refurbished (oftewel tweedehands in het Nederlands) te gaan verkopen aan het grote volk.

note7-fb-1024x641 Samsung wil in de toekomst 'refurbished' high-end smartphones gaan verkopen

Het idee is om premium toestellen zoals die van de Galaxy S en Galaxy Note series via het bestaande 1-jaar upgrade programma wat bijvoorbeeld beschikbaar is in Amerika en Zuid-Korea (via een speciaal abbo krijg je elk jaar het nieuwste vlaggenschip in ruil voor het vorige vlaggenschip, mits deze in goede staat verkeerd) in te zamelen, op te poetsen en weer voor een lagere prijs door te verkopen.

Door Reuters wordt zachtjes gefluisterd dat het nieuwe verkoopprogramma al ergens volgend jaar van start zou kunnen gaan. Hoeveel de tweedehands prijs precies onder de standaard prijs zal gaan liggen is helaas nog niet bekend. Hoewel er wordt gesproken over een wereldwijd programma weten we nog niet zeker of we in Nederland ook een dergelijke actie gaan zien aangezien dit soort ‘inzamelingsacties’ vooral populair zijn in Amerika en Zuid-Korea.

Hoewel Samsung ondertussen een hoop mid-range toestellen op de markt heeft staan blijven de duurdere Galaxy S en Galaxy Note toestellen wereldwijd het beste verkopen. Strategisch gezien is het dan ook geen gek idee om hetzelfde toestel een tweede keer te verkopen – minus minimale reparatiekosten – gezien de grote populariteit van zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S7.

Zodra Samsung meer informatie beschikbaar heeft over deze nieuwe en wellicht aangename aanpak lees je het natuurlijk op GalaxyClub.nl!

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee