Voorkant Samsung Galaxy Note 7 lijkt irisscanner te bevestigen

Een foto die mogelijk het frontpaneel van Samsung’s aankomende Galaxy Note 7 toont lijkt de aanwezigheid van een irisscanner te bevestigen.

samsung-galaxy-note-7-voorkant-irisscanner-sensors Voorkant Samsung Galaxy Note 7 lijkt irisscanner te bevestigen

De mogelijkheid dat de Galaxy Note 7 een irisscanner heeft kwamen wijzelf al enige tijd terug op het spoor, en inmiddels werd al herhaaldelijk duidelijk dat het toestel inderdaad deze extra identificatieoptie biedt. Een foto van de vermeende voorzijde van het toestel, in handen van AndroidAuthority, biedt een laatste stukje bevestiging.

Hoewel we op de hierboven getoonde foto geen Samsung logo zien, heeft hij natuurlijk erg veel weg van de voorzijde van toestellen als de Galaxy S7 Edge. Het duidelijkste verschil tussen dat toestel en deze zijn de extra uitsparingen, die waarschijnlijk ruimte bieden aan de benodigde sensoren voor een irisscanner.

samsung-galaxy-note-7-versus-s7-edge-voorkant-vergelijking-1024x916 Voorkant Samsung Galaxy Note 7 lijkt irisscanner te bevestigen

De grootte van de Home knop wijst erop, dat de Galaxy Note 7 naast een irisscanner ook gewoon voorzien is van een vingerafdrukscanner. Een gebrek aan identificatiemogelijkheden zal het toestel dan ook niet plagen, als deze straks – half augustus – op de markt komt.

Overigens toont de foto ook dat de Galaxy Note 7 – zoals verwacht – inderdaad standaard voorzien is van een scherm met twee gebogen edge zijkanten. Deze zullen er mede voor zorgen dat het toestel, ondanks het flinke formaat met een schermdiagonaal rond de 5,8 inch, vrij smal zal blijven. Dit komt de hanteerbaarheid natuurlijk ten goede.

De Note 7 is de eerste Note sinds de Galaxy Note 4 en Note Edge, die Samsung hier in Nederland en Europa zal uitbrengen. Toch is het ‘gat’ tussen die toestellen minder groot dan de nummering doet vermoeden. Tenslotte slaan de Zuid-Koreanen, zo lijkt het, de Note 6 volledig over, waardoor we hier in feite alleen de Galaxy Note 5 gemist hebben.

Praat mee