Samsung Galaxy Note 7 gespot in benchmark met 4 GB werkgeheugen

Een non-Europese variant van Samsung’s aankomende Galaxy Note 7 is opgedoken in de database van de bekende benchmark AnTuTu. Opvallend detail: het 4 GB werkgeheugen.

9eb1b839jw1f5l4f6afymj20go0qedhf Samsung Galaxy Note 7 gespot in benchmark met 4 GB werkgeheugen

Via het Chinese Weibo duikt een vermeende Galaxy Note 7 op met modelcode SM-N930V – een toestelvariant die uiteindelijk in de VS moet belanden bij de provider Verizon. Net als de Amerikaanse Galaxy S7, is ook de voor daar bestemde Note 7 uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon 820 processor. Dit verrast niemand, evenals de bekende 2560 x 1400 schermresolutie.

Wel opvallend is de grootte van het werkgeheugen van deze Galaxy Note 7. Met 4 GB is deze toch een stukje kleiner dan de 6 GB waarover eerdere berichten de ronde deden. In hoeverre dit teleurstellend is, hangt natuurlijk vooral van je eigen verwachtingen af. De Galaxy S7 draait uitermate soepel met zijn 4 GB RAM – menig gebruik(st)er, onszelf incluis, heeft daarvan vaak nog pakweg een gigabyte vrij. En vrij werkgeheugen is in feite verspild werkgeheugen. Toch is ook duidelijk dat de Galaxy Note 7 – want S Pen features – een zwaarder standaardpakket aan software zal hebben dan de S7, en dus per definitie meer geheugen kan gebruiken.

Onlangs ‘krompen’ de verwachtingen van de Galaxy Note 7 op accugebied ook al, toen optimistische geruchten (4000 mAh) werden ingehaald door nuchterder informatie (3600 mAh). En moet we het straks doen met een Note 7 met 4 GB werkgeheugen en een 3600 mAh batterij – zeg maar, een 5,7 inch Galaxy S7 Edge mét S Pen stylus en features. En wie deze kent, weet ook dat een daarop gebaseerde Note 7 in feite helemaal prima is (volgens ons, althans).

Maar hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit, weten over een week of vier. De Note 7 zal waarschijnlijk op 2 augustus officieel onthuld worden, waarna we exact weten welke technische specificaties het toestel precies heeft.

Wil je een berichtje van ons ontvangen wanneer de nieuwe Note in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Praat mee