Nieuwste Gear S2 software update voegt Sleep Tracking toe

Sinds vrijdag is Samsung langzaam maar zeker begonnen met de uitrol van een flinke software update (60 MB) die een hoop nieuwe features toe moet voegen aan de Galaxy Gear S2.

Zo heeft firmware nummer R730XXU2DPFB bijvoorbeeld een compleet nieuwe contacts interface en is het mogelijk om specifieke activiteiten – zoals hardlopen – direct te delen via social media. Maar de meest interessante nieuwe feature is toch wel dat Sleep Tracking nu ook een ding is voor Gear S2 eigenaren.

Initieel moest de Gear S2 je slaap tot op zeker hoogte kunnen tracken toen deze vorig jaar uitkwam, maar dat was vanwege een hoop software gerelateerde problemen niet meteen gelukt.

Gelukkig heeft Samsung wel goed naar haar consumenten geluisterd en is Sleep Tracking nu direct ingebouwd in de nieuwste firmware.

received_1725911460995718 Nieuwste Gear S2 software update voegt Sleep Tracking toereceived_1725910407662490-576x1024 Nieuwste Gear S2 software update voegt Sleep Tracking toe

Hoe het werkt

De Gear S2 gebruikt de ingebouwde hartslagsensor om ’s nachts je hartslag te meten en op basis daarvan te bepalen in hoeverre je hebt kunnen slapen die nacht.

Er wordt momenteel onderscheid gemaakt tussen drie verschillende gradaties van slaap, namelijk restless (rusteloos), light (licht) en motionless (stil). Deze data wordt dan door de Gear S2 verwerkt waarna ongeveer kan worden bepaald hoeveel er die nacht is geslapen en hoeveel calorieën hiermee zijn verbrand.

Heb jij als Gear S2 eigenaar de nieuwste update al binnen en heb je Sleep Tracking al een uitgeprobeerd? Deel je mening in de comments hieronder 😉

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee