Juli security patch arriveert op Nederlandse Samsung Galaxy S7 en S7 Edge (update 25-7: T-Mobile’s S7 en S7 Edge)

Vrij vlot begint vandaag de Samsung Galaxy S7 in ons land aan de update met de beveiligingspatches van de maand juli. Vodafone’s branded Galaxy S7 en (update) Galaxy S7 Edge bijten de spits af. Update: inmiddels is de update ook beschikbaar op zowel de unbranded S7 als de S7 Edge, en verschillende branded varianten (zie hieronder).

samsung-galaxy-s7-edge-update-juli-security-patch Juli security patch arriveert op Nederlandse Samsung Galaxy S7 en S7 Edge (update 25-7: T-Mobile's S7 en S7 Edge)

Gisteren maakte Samsung de details bekend van de security patches van de maand juli, die de komende tijd in update-vorm naar verschillende Galaxy toestellen worden uitgerold. En vandaag al kunnen de eerste Galaxy S7 gebruik(st)ers precies die update installeren.

Heb jij jouw ‘platte’ Galaxy S7 direct bij Vodafone aangeschaft? Dan staat vanaf nu firmwareversie XXU1APFG voor je klaar. Het Android besturingssysteem blijft uiteraard geheel ongewijzigd, qua versie, maar op veiligheidsgebied worden maarliefst 50 kleine en minder kleine verbeteringen doorgevoerd.

Update 8-7: na de update voor de edge-loze S7, is vandaag dezelfde update en firmwareversie beschikbaar op Vodafone’s branded S7 Edge.

Update 13-7: voor de unbranded Galaxy S7 zonder edge is nu de juli update ook te downloaden. Beschikbare firmwareversie: XXS1APG4.

Update 19-7: de unbranded Galaxy S7 Edge krijgt vandaag ook de update met firmwareversie XXS1APG4, inclusief juli patch. Curieus genoeg krijgen Vodafone’s S7 en S7 Edge opnieuw een update met firmwareversie XXS1APG6 – nieuwer dan de vorige, maar nog steeds met 1 juli als patchdatum.

Update 25-7: en daar is de update – firmware XXS1APG3 – dan toch ook voor T-Mobile’s branded Galaxy S7 en S7 Edge (dank aan iedereen die het meldde).

galaxy-s7-edge-update-juli-patch-nederland Juli security patch arriveert op Nederlandse Samsung Galaxy S7 en S7 Edge (update 25-7: T-Mobile's S7 en S7 Edge)

Inmiddels hebbe  alle modellen in Samsung’s Galaxy S7 serie – de unbranded varianten en de branded versies van T-Mobile en Vodafone – de update achter de kiezen, en is alles weer in kannen kruiken op beveiligingsgebied. Althans, tot de patches voor augustus over enkele weken hun opwachting maken.

(Dank voor de meldingen: Henk, Scoop, Marciano!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. robin zegt

  sinds ik gisteren de update heb uitgevoerd, werkt mijn app-knop (links van de home knop) niet.
  ik kan dus niet zien wat er allemaal openstaan en kan dus ook niets in een keer alles sluiten

 2. Wouter zegt

  de update van T-mobile S7 edge is nu ook beschikbaar want ik heb hem vanmiddag gedownload veel plezier met de update.

 3. Marijke zegt

  NA UPDATE krijg ik de melding systeem uit is gestopt. en dan kun je niets meer
  dus updaten geeft alleen problemen
  Hoe kan dit opgelost worden?

  • Peter zegt

   Terugzetten naar vorige firmware versie met odin
   Ik heb de firmware voor de phn s7 edge hier op de pc staan ..evt kan ik het fixxen voor u

Praat mee