Zo ziet Smart Glow eruit op de Galaxy J2 (2016) (update: ook in zilver, zwart)

De Smart Glow feature, waarvan wij het bestaan recent op het spoor kwamen, is nu te zien op een officiële afbeelding van de nog niet onthulde Galaxy J2 (2016). Update: meer afbeeldingen, inmiddels. Zie onderaan.

smart-glow-silver Zo ziet Smart Glow eruit op de Galaxy J2 (2016) (update: ook in zilver, zwart)

De Galaxy J2 (2016), die later deze week in India gelanceerd zal worden, is het eerste toestel dat met de nieuwe Smart Glow feature is uitgerust. En hoewel de functionaliteit nu nog vrij beperkt zal zijn – notificaties van oproepen en berichten, en een kleine hulp bij het maken van selfies – werd onlangs al duidelijk dat Samsung grote plannen heeft met de feature. In de toekomst kan hij zelfs in andere, duurdere toestellen zoals de Galaxy S8 gaan belanden.

In ieder geval zien we op de bovenstaande afbeelding duidelijk dat de Smart Glow ring – geplaatst rond de camera lens – een vooralsnog weinig subtiel concept is. Als je telefoon in een vergadering met het scherm naar beneden op tafel ligt, is de oplichtende Smart Glow ring een vrij opvallende gebeurtenis. Toch zijn we benieuwd naar mogelijke toekomstige toepassingen, met verder uitgebreide functionaliteit zoals het tonen van de weersituatie en het meten van de hartslag van de gebruik(st)er, zoals Samsung van plan schijnt te zijn.

De Galaxy J2 (2016) zelf zal overigens niet naar Europa en Nederland komen. Het toestel is in eerste instantie bestemd voor de Indische markt, en verschijnt hooguit in een handjevol andere Aziatische landen.

Update: wij hebben de nieuwe J2 met haar Smart Glow feature inmiddels ook nog in het zwart en zilver opgevist.

galaxy-j2-smart-glow-zilver Zo ziet Smart Glow eruit op de Galaxy J2 (2016) (update: ook in zilver, zwart)

galaxy-j2-smart-glow-zwart Zo ziet Smart Glow eruit op de Galaxy J2 (2016) (update: ook in zilver, zwart)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee