Bevestigd: Samsung Galaxy Note 7 heeft standaard 64GB opslagcapaciteit

Een eerder gerucht over de 64GB opslagcapaciteit van het basismodel van de Galaxy Note 7 lijkt nu definitief bevestigd.

samsung-galaxy-note-7-64gb-opslag Bevestigd: Samsung Galaxy Note 7 heeft standaard 64GB opslagcapaciteit

Een paar weken geleden was het Evan Blass die het gerucht verspreidde dat Samsung de Galaxy Note 7 standaard uit zal rusten met 64GB interne opslagruimte. Een foto van – vermoedelijk – het scherm van een Koreaans bestelsysteem lijkt dit nu nog eens te bevestigen. Er zijn alleen Note 7 varianten te zien met 64GB capaciteit.

Het kiekje, in handen van Sammobile, laat een systeem zien waarin verschillende toestelversies van de Galaxy Note 7 vermeld worden voor, onder meer, providers Korea Telecom Freetel (KTF) en LG Uplus (LGU). Daarboven zien we dat alle modellen de toevoeging 64GB, 64GS of 64GG hebben, waarbij de laatste letter de kleur aanduidt (blue, silver, gold).

Hoewel sommige smartphonemakers dus nog bezig zijn de stap te maken van 16 naar 32GB standaard opslagcapaciteit, stoomt Samsung met de Galaxy Note 7 dus alvast door naar een nog grotere interne standaardruimte. Tel daarbij op dat het deze capaciteit ook nog uit te breiden is door middel van microSD kaart, of mogelijk zelfs met Samsung’s nieuwe UFS geheugenkaartjes, en het lijkt ons stug dat je ooit nog plaats tekort zult komen op je nieuwe Note.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat de vermoedelijke adviesprijs van de Galaxy Note 7 – € 849,- – zodanig is, dat het ook niet minder dan logisch is dat het toestel op alle gebieden stevig uitblinkt.

Over 2 weken gaan we kennis maken met de Galaxy Note 7, tijdens Samsung’s volgende Unpacked evenement, dat op 2 augustus om 17:00 Nederlandse tijd van start gaat.

Praat mee