Samsung komt met ‘Smart Glow’ feature, alternatief voor notificatie LED

Samsung introduceert binnenkort een variatie op de oude, vertrouwde notificatie LED genaamd Smart Glow. Een oplichtende ring rond de cameralens geeft notificaties aan de achterkant van een telefoon weer.

samsung-smart-glow-1024x487 Samsung komt met 'Smart Glow' feature, alternatief voor notificatie LED

Smart Glow op de aankomende Galaxy J2 (2016) die niet naar Nederland komt

Uit materiaal dat wij in handen kregen, blijkt dat Samsung binnenkort een nieuwe feature genaamd Smart Glow zal introduceren in nieuwe telefoons. Smart Glow is in feite een gekleurde, oplichtende ring rond een cameralens aan de achterkant van een telefoon.

Volgens de omschrijving kan Smart Glow gebruikt worden om notificaties aan de gebruiker te tonen, op een manier vergelijkbaar met een ouderwetse notificatie LED. Op deze manier kunnen inkomende berichten en gesprekken worden getoond, maar ook andere gebeurtenissen zoals een accu die bijna leeg is of opslagcapaciteit die vol raakt.

samsung-smart-glow-feature Samsung komt met 'Smart Glow' feature, alternatief voor notificatie LED

Daarnaast kan Smart Glow worden gebruikt om selfies te maken met de camera aan de achterkant van een telefoon. Een oplichtende Smart Glow ring dient als teken dat een gezicht gedetecteerd is, en dat de foto binnen een paar seconden genomen zal worden.

De Smart Glow functie zal waarschijnlijk debuteren in de aankomende Galaxy J2 (2016), die in India gelanceerd gaat worden. Of het snufje ook in duurdere toestellen, zoals de aankomende Galaxy Note 7 (of Note 6, wie zal het zeggen) belandt is op dit moment niet te voorspellen.

samsung-smart-glow-feature-2 Samsung komt met 'Smart Glow' feature, alternatief voor notificatie LED

Reacties

  1. Marcel zegt

    Waarom komt er niet een update zodat er bij een notificatie de led flash gaat oplichten,moet toch niet zo moeilijk zijn?

Praat mee