Nieuwe details Samsung Smart Glow duiken op, komt misschien naar Galaxy S8

Samsung Smart Glow, een nieuwe feature waarvan wij een paar weken geleden het bestaan ontdekten, komt volgend jaar mogelijk naar de Galaxy S8. Dat, en meer informatie is nu opgedoken.

smart-glow-3 Nieuwe details Samsung Smart Glow duiken op, komt misschien naar Galaxy S8

Een week of twee geleden kwamen wij te weten dat Samsung binnenkort een nieuwe feature met de naam Smart Glow zal lanceren op de Galaxy J2 (2016) – een telefoon die nooit naar Europa zal komen. Via de insiders van Sammobile komen we nu meer te weten over deze nieuwe, oplichtende ring rond de camera, die volgend jaar ook wel eens naar de Galaxy S8 zou kunnen komen.

Smart Glow is een lichtgevende ring, die rond de lens aan de achterzijde van een Galaxy telefoon gemonteerd is. De ring vervult deels dezelfde functie als een notificatie LED aan de voorkant van een telefoon – hij licht op bij inkomende oproepen, berichten of emails. Het is mogelijk om bepaalde kleuren te koppelen aan bepaalde contacten.

Daarnaast geeft Smart Glow bepaalde signalen als de accu van een toestel leeg is, en waarschuwt hij zodra een selfie met de camera aan de achterzijde bijna wordt genomen – zodat de maakster danwel maker zonder het scherm te zien toch prima zelfkiekjes kan maken met de beste camera van een Galaxy telefoon.

Dit alles wisten we in feite al toen we Smart Glow ontdekten. Nieuwe informatie wijst erop dat deze functies slechts het begin zijn van een Smart Glow die nog veel functioneler moet gaan worden in de toekomst. Naast nieuwe soorten indicators – bijvoorbeeld voor opslag-, geheugen- of datagebruik – zal ook de Selfie assist functie uitgebreid worden. Door slechts een deel van de ring te laten oplichten, kan de gebruik(st)er zien in welke richting de telefoon moet worden bewogen om het eigen hoofd goed in beeld te krijgen.

samsung-smart-glow-1024x487 Nieuwe details Samsung Smart Glow duiken op, komt misschien naar Galaxy S8

Maar ook daarmee is de koek nog niet op. Er zijn nog meer Smart Glow functies in ontwikkeling, die naar verluid niet eens voor de Galaxy J2 (2016) – het toestel waarop de feature zijn debuut zal maken – bestemd zijn. Zo is er Weather ring – na kort schudden geeft het toestel het weer aan door weergave van een bijpassende kleur (zon is geel, regen is blauw, etc.) – maar er moet ook een Health ring functie komen die de huidige hartslagmonitor moet gaan vervangen.

Door de vingertop in de ring, en dus op de cameralens, te leggen, kan de hartslag gemeten worden. De aparte hartslagsensor die op toestellen als de Galaxy S7 te vinden is, zou op de Galaxy S8 dus wel eens verleden tijd kunnen zijn.

Laten we wel wezen: welke toekomstige Galaxy telefoons uitgerust gaan zijn met Smart Glow is in feite nog niet duidelijk. Wel lijkt Samsung aardig uitgebreide plannen met deze feature te hebben. Tenslotte biedt het een nieuwe manier om je Galaxy te bedienen. En daarom zou het ons niet verbazen als Samsung de functie de komende tijd vlijtig door wil ontwikkelen, zodat deze volgende jaar klaar is voor het grote werk – lees: in de Galaxy S8 zijn opwachting maakt.

Voor het zover is, zal Samsung eerst nog de J2 moeten lanceren, zodat we een eerste echte blik kunnen werpen op een vroege versie van Smart Glow. De kans dat we dit snufjes over een maand ook op de Galaxy Note 7 gaan zien lijkt op dit moment nihil.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee