Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: een hand vol handige shortcuts

Voor sommige veelgebruikte handelingen op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge heeft Samsung een handige shortcut ingebouwd, die de bediening net even iets vlotter maakt. Een paar zetten wij op een rijtje – ontdek jij er nog meer?

galaxy-s7-edge-tip-shortcuts-snel-nieuwe-tab-openen-browser Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: een hand vol handige shortcuts

Snel een nieuwe tab openen? Houdt Tabbladen iets langer vast

Nieuwe browser tab met één tik

Je kunt in de standaard browser van de Galaxy S7 (of iedere andere Galaxy met Samsung Internet 4.0 of hoger) natuurlijk een nieuwe tab openen door eerst naar het overzicht met alle tabs te gaan, en daar op Nieuw tabblad te tikken. Maar je kunt dit ook direct doen als je direct vanuit een openstaande tab de ‘knop’ Tabbladen wat langer aanraakt.

galaxy-s7-edge-tip-shortcuts-twee-vingers-sneltoetsen Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: een hand vol handige shortcuts

Met twee vingers naar je Snelle instellingen

Vroeger kon je op een Galaxy smartphone direct álle Snelle instellingen op het notificatiescherm in beeld toveren door deze met twee vingers naar beneden te swipen. Enige tijd liet Samsung deze mogelijkheid weg in haar TouchWiz interface, maar met Android Marshmallow kan het weer – op de Galaxy S7 (Edge), maar ook op de Galaxy S6, bijvoorbeeld.

Normaal gesproken veeg je met één vinger je notificatiescherm ‘naar beneden’, maar als je dit met twee vingers tegelijk doet, krijg je direct alle Snelle instellingen te zien om je Galaxy mee te bedienen.

galaxy-s7-edge-tip-shortcuts-twee-keer-vegen-sneltoetsen Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: een hand vol handige shortcuts

Met één vinger naar je Snelle instellingen

Mocht je het bovenstaande leuk vinden, maar toch ook een blik willen werpen op het notificatiescherm zelf, dan kun je dit alsnog snel doen door twee keer met één vinger naar beneden te vegen. Met andere woorden: je kunt je sneltoetsen ook in beeld krijgen door in het notificatiescherm nog een paar naar beneden te swipen.

galaxy-s7-edge-tip-shortcuts-camera-app-galerij Samsung Galaxy S7 (Edge) tip: een hand vol handige shortcuts

Met één veeg naar je foto’s

Als je foto’s aan het maken bent, kun je direct naar de Galerij app door over het scherm van rechts naar links te vegen. Je kunt zo snel even de foto(‘s) checken die je al gemaakt hebt. En als je in de Galerij app de laatste foto van links naar recht uit beeld veegt, kom je direct weer terug in de Camera app.

Meer?

Ongetwijfeld heeft Samsung in haar recente TouchWiz interface nog meer shortcuts gepropt, zonder deze ergens duidelijk onder de aandacht te brengen. Weet jij er nog meer? Deel ze hieronder met ons en je mede-Galaxy-gebruik(st)ers!

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

Praat mee