Meer aanwijzingen irisscanner Samsung Galaxy Note 6 / Note 7

Uit China én Zuid-Korea komt dezelfde aanwijzing dat Samsung de Galaxy Note 6 of Galaxy Note 7 – hoe hij ook moge heten – zal voorzien van een irisscanner.

galaxy-note-7-note-6-irisscanner-optie Meer aanwijzingen irisscanner Samsung Galaxy Note 6 / Note 7

Vingerscanner menu in TouchWiz met als extra optie: ‘gebruik iris’ (in het Chinees)

Het is alweer even geleden dat wij ontdekten dat Samsung actief bezig is irisscanners te testen, die mogelijk in de volgende Galaxy Note – of deze nu Note 6 of Note 7 gaat heten – kunnen belanden. Recenter kwamen we er tevens achter dat Samsung deze technologie van haar eigen merknamen wil voorzien. En nu duikt nog concreter bewijs op dat het een kwestie van aftellen is tot Samsung een Galaxy telefoon met irisscanner lanceert.

Tegelijkertijd komen uit China en Zuid-Korea schermafbeeldingen overwaaien die een beveiligingsmenuutje tonen in een nieuwe beta-versie van Samsung’s TouchWiz interface. Naast de optie om een vingerafdruk te scannen, zien we de mogelijkheid een PIN code in te stellen, én – en dit is nieuw – een irisscan te gebruiken.

De schermafbeeldingen zelf lijken overigens niet afkomstig van een Galaxy Note 6/7. Dat neemt niet weg dat ze de ontwikkeling van het nieuwe, irisscannende snufje eenduidig bevestigen. Recent toonde een opgedoken render van de volgende Note ook al een opvallende nieuwe sensor aan de voorzijde, die in feite ook maar één ding kan zijn: een irisscanner.

(via)

Praat mee