Samsung Galaxy + Marshmallow = batterij snel leeg? Check je back-up instellingen!

Loopt de batterij van jouw Galaxy met Android Marshmallow – Galaxy S7, Galaxy S6, Galaxy S5, Note 4, etc. etc. – soms verrassend snel leeg? Dan vind je hieronder mogelijk de oplossing.

samsung-galaxy-s7-s6-s5-tip-marshmallow-update-batterij-snel-leeg-accu-oplossing Samsung Galaxy + Marshmallow = batterij snel leeg? Check je back-up instellingen!

Android Marshmallow heeft een toffe functie: Doze. Deze bespaart energie als jouw toestel – Galaxy S7, of andere Galaxy model na de update naar Android 6.0.1 – op standby staat. Maar dan moet alles wel goed werken. En dat doet het kennelijk niet. Althans, een specifieke functie van het Android besturingssysteem zelf – Back-up van mijn gegevens – houdt de telefoon soms uit zijn ‘slaap’, waardoor hij niet echt op standby gaat, en ook de Doze functie nooit geactiveerd wordt.

Als Doze niet geactiveerd wordt, wordt er dus niet alleen geen energie bespaard, het is nog erger: doordat het toestel in feite helemaal niet op standby gaat, draait alles door alsof de telefoon actief is. Het resultaat – in sommige gevallen – kan bijvoorbeeld een Galaxy S7 zijn die maar twee uur screen on time haalt, terwijl normaal minstens vijf uur haalbaar is.

Gelukkig zijn gebruik(st)ers op Reddit erachter waar het probleem zit, of in ieder geval hoe het voorkomen kan worden. De oplossing is namelijk simpel: schakel Back-up van mijn gegevens uit.

samsung-galaxy-s7-s5-batterij-snel-leeg-tip-doze-back-up-uizetten Samsung Galaxy + Marshmallow = batterij snel leeg? Check je back-up instellingen!

Ga in je Instellingen naar de optie Back-up maken en terugzetten, en kies daar Back-up van mijn gegevens. Schakel deze functie rechtsboven uit, en bevestig dat je dat inderdaad wilt doen. Op een later tijdstip kun je de functie natuurlijk altijd weer aanzetten om een back-up van gegevens te maken – bijvoorbeeld voor een grote update, of als je je toestel een keertje helemaal wilt resetten.

De kans is uiteraard groot dat dit alles sowieso gefixt wordt in één van de komende updates/patches. En mocht je van dit alles geen last hebben, kun je de functie ook gewoon aan laten staan.

Als je de update naar Android Marshmallow zeer recent uitvoerde, en bovenstaande niet helpt tegen een snel leeglopende accu, dan kan het de moeite lonen om een paar dagen af te wachten tot het systeem zichzelf weer geoptimaliseerd heeft. Mocht ook dat niet helpen, kun je overwegen om de cache van systeem te wissen, een complete reset uit te voeren (Fabrieksgegevens herstellen), of contact op te nemen met de winkel waar je jouw Galaxy gekocht hebt – of direct met Samsung zelf. Maar met een beetje geluk helpt het bovenstaande je alvast een eind op weg.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Geert zegt

  Perfect!! Door het uitschakelen van de backup gaat mijn telefoon weer 3x zo lang mee!!
  Je kunt dit ook meteen zien in batterijstatus; hij loopt meteen na het uitzetten van deze functie, minder snel leeg.
  Mijn dank is groot!

 2. Stavros zegt

  Ik heb de back-up functie ook uitgezet en de telefoon op de fabrieksinstellingen terug gezet en ik dacht dat het probleem opgelost zou zijn. Maar nu val me op dat dit probleem alleen op maandag middag toch nog voor komt. Ik moet dan mijn toestel reseten om het snel leeg lopen van de accu te stoppen. Hebben jullie wat meer hierover gehoord en weten jullie of dit probleem met de komende update opgelost zal worden?

 3. Herman zegt

  Galaxy S7 batterij loopt snel leeg ten gevolge van update Oculus app tbv Gear. App tijdelijk verwijderen is de oplossing. een update wordt verwacht.

 4. W de Bruin zegt

  Bij mij lijkt het er op dat het met wifi te maken heeft. Ik heb de telefoon nu in spaarstand staan en wifi uit en dat gaat stukken beter. Ik hoop wel op beterschap, want dit vind ik niet leuk. Koop je een nieuw toestel. Had hiervoor een s5 en totaal geen problemen.

 5. andre zegt

  Had altijd een groot toestel 6″ met 2000mAH van zopo ging gewoon makkelijk dag mee nu een S5 met 2800mAH en dat gaat wel heel hard leeg al kijk je naar het scherm zie je letterlijk de procenten dalen. Dus maar eens een nieuwe accu erin gezet uit China nou dat gaat nu wel 2x zo snel leeg. Maakt het gelijk minder leuk een smartphone te gebruiken.
  Wat is er nu fun aan als hij na 1 uur leeg is? Maar eens een andere accu testen wellicht gaat het dan beter.

Praat mee