‘Productie 5 miljoen stuks Galaxy Note 7 (edge) start in juli’

Samsung is er klaar voor: vijf miljoen stuks Galaxy Note 7 – of Galaxy Note 7 Edge, of Note 6, of, of… – rollen vanaf juli uit de fabriek.

samsung-galaxy-note-6-edge-note-7-edge-3 'Productie 5 miljoen stuks Galaxy Note 7 (edge) start in juli'

De Galaxy Note 7 (of 6) conform eerdere afbeeldingen, dual edge scherm incluis

Het is nog niet bepaald duidelijk hoe Samsung haar volgende Note zal gaan noemen: Note 7, Note 7 Edge, Note 6 en/of Note 6 Edge zijn allemaal mogelijke namen voor het beestje. Samsung zelf maakt er verder geen punt van, en ontwikkelt vrolijk verder. Sterker nog: het toestel is in feite klaar voor massaproductie.

Volgens bronnen in Zuid-Korea zal Samsung in eerste instantie vijf miljoen exemplaren van de nieuwe Note produceren: 2,5 miljoen in juli, en 2,5 miljoen in augustus. Daarmee wordt hopelijk in ieder geval aan de eerste vraag naar het toestel voldaan. In tegenstelling tot de voorganger, zal de Galaxy Note 7/6 waarschijnlijk wél in Europa te koop zijn, wat het aantal potentiële kopers uiteraard ten goede komt.

Volgens dezelfde bron is de volgende Note uiterust met een dual edge scherm. Maar omdat een platte variant vermoedelijk helemaal niet uitgebracht wordt, is het maar de vraag of Samsung het toestel dus inderdaad Galaxy Note 7 Edge of Note 6 Edge zal noemen, of – inderdaad – gewoon Note 7/6.

De onthulling van het toestel wordt in ieder geval begin augustus verwacht – mogelijk op de tweede van die maand – waarna hij enige weken later al te koop zou kunnen zijn.

Naast een 5,8 inch dual edge scherm, krijgt de Note 7/6 natuurlijk Samsung’s bekende S Pen stylus mee, en wordt het de eerste Galaxy telefoon met een irisscanner. Verdere geruchten wijzen op een 4000 mAh accu, een camera vergelijkbaar met die van de Galaxy S7, en een USB type C aansluiting.

(via)

Praat mee