‘Lancering Samsung Galaxy Note 6 (7) begin augustus’ (update: beeldmateriaal)

Samsung is waarschijnlijk van plan de Galaxy Note 6 – of Galaxy Note 7, hoe hij ook moge heten – begin augustus aan het grote publiek voor te stellen.

samsung-galaxy-note-6-edge-note-7-edge-3 'Lancering Samsung Galaxy Note 6 (7) begin augustus' (update: beeldmateriaal)

Volgens het vaak betrouwbare geruchtenorakel Evan Blass is de onthulling van de Galaxy Note 6 danwel Note 7 – naamgeving afhankelijk van welke geruchten je gelooft – over zo’n beetje exact twee maanden. Een blik op de kalender leert vervolgens dat deze dus vroeg in augustus zal plaatsvinden.

Dit komt natuurlijk heel aardig overeen met het eerdere geruchten – ook uit Blass’ koker – dat het toestel vanaf half augustus al te koop zal zijn in de VS, en wat ons betreft passen alle puzzelstukjes aldus alleraardigst in elkaar.

Maar wij in Europa dan? Tenslotte worden we – bij wijze van spreken dan, laten we wel wezen – nog zwetend wakker als we terugdenken aan de Galaxy Note 5 die direct na de lancering met een grote boog om Europa heen koerste.

Eerder dit jaar vingen we al de eerste duidelijke signalen op dat Samsung de Note 6/7 wel degelijk weer in Europa (en dus Nederland) wil uitbrengen. Later bleek ook dat een Europese toestelvariant daadwerkelijk in ontwikkeling is. Natuurlijk weten alles pas zeker als Samsung het toestel over twee maanden onthuld – maar vooralsnog gaan wij er vanuit dat de Galaxy Note 6 à 7 wel degelijk gewoon in onze winkels komt te liggen.

samsung-galaxy-note-6-edge-note-7-edge-1 'Lancering Samsung Galaxy Note 6 (7) begin augustus' (update: beeldmateriaal)

Update: inmiddels zijn er via USwitch een aantal concept-achtige renders – lal dan niet gebaseerd op CAD data van Twitteraar @OnLeaks – gepubliceerd van een mogelijke Galaxy Note 6 Edge (jaja, of Galaxy Note 7 Edge).

Uiteraard valt niet te achterhalen in hoeverre de afbeelding overeenkomen met het toestel dat Samsung over twee maanden zal lanceren. Aan de andere kant: we zien een vertrouwd ontwerp met daaraan toegevoegd een S Pen Stylus – hoeveel kan het allemaal afwijken, tenslotte.

Áls we de plaatjes geloven, heeft de Galaxy Note 6 (7, Edge, etc.) in ieder geval inderdaad een USB-C aansluiting, terwijl de verscheidenheid aan sensoren boven het beeldscherm lijkt te bevestigen dat het toestel een irisscanner heeft – zoals wijzelf recent nog speculeerden op basis van andere informatie. Helemaal onderaan vind je nog de bijbehorende video van hetzelfde design.

Wil jij ook een bericht van ons ontvangen zodra de volgende Galaxy Note in Nederland verkrijgbaar is? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

 

Reacties

  1. Jack zegt

    Jongens ik heb een note 4 en ik wacht met smart om de nieuwe versie op tekunnen gaan halen wanneer mijn abonnement in mei aangeeft om een New toestel te gaan halen mvg

Praat mee