Het lijkt erop dat ook de Galaxy J7 (2016) op de Nederlandse markt verschijnt

Vrijwel uit het niets duikt nu – na de Galaxy J5 (2016) – ook de 5,5 inch mid range phablet Galaxy J7 (2016) met deels metalen behuizing in de eerste Nederlandse winkels op. Eerder verscheen hij al in een aantal andere Europese landen ten tonele.

samsung-galaxy-j7-2016-europa-nederland-goud-zij Het lijkt erop dat ook de Galaxy J7 (2016) op de Nederlandse markt verschijnt

De Galaxy J7 (2016) is een betaalbare smartphone met een groot, 5,5 inch beeldscherm. Deze is van Samsung’s bekende Super AMOLED type, maar heeft geen overdreven hoge resolutie. Met zijn 1280 bij 720 pixels is het predikaat HD op zijn plaats, maar verbruikt hij niet overdreven veel energie.

Naast de octacore Snapdragon 615 processor, heeft de J7 (2016) een 13 en een 5 megapixel camera, die met een f/1.9 diafragma genoeg licht vangen om in veel omstandigheden leuke foto’s te schieten.

Dit alles is verpakt in een behuizing die, zoals bijvoorbeeld enige tijd terug de Galaxy Alpha, bestaat uit een metalen frame en een kunststof achterklep. Hierdoor heeft de J7 (2016) een zeker premium gevoel in de hand, maar is de accu gewoon door de gebruik(st)er te verwisselen.

Over de accu gesproken: dit is misschien wel het interessantste onderdeel van dit toestel. De combinatie van vrij bescheiden hardware en een 3300 mAh batterij zorgt voor een accuduur die misschien wel het beste is van alle Galaxy telefoons.

Eerste setje aanbiedingen voor de Galaxy J7 (2016) vind je in het onderstaande overzicht:

Beste Galaxy J7 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee