Galaxy S7 Active onthuld – vanaf 10 juni beschikbaar in Amerika

Dat de S7 Active eraan zat te komen was ondertussen geen geheim meer, maar AT&T heeft zojuist bekend gemaakt dat het toestel vanaf aanstaande vrijdag (10 juni) beschikbaar zal zijn op de website van de Amerikaanse provider.

Er is overigens niet zo gek veel nieuws wat we nog niet wisten over wat er zich allemaal onder de motorkap van het toestel bevindt. De Galaxy S7 heeft een 5.1 inch Quad HD Super AMOLED display, een Snapdragon 820 processor met 4 GB aan RAM en 32 GB intern geheugen (uit te breiden via micro SD). Aan de achterkant van het toestel bevindt zich een 12 megapixel camera en aan de voorzijde een 5 megapixel selfie-camera. Alles wordt aangedreven door een flinke batterij met maar liefst 4,000 mAh.

Maar wat de S7 Active nou echt onderscheidt van de standaard S7 en S7 Edge is natuurlijk de robuuste casing die ervoor moet zorgen dat het toestel (bijna) niet kapot te krijgen is. Bovendien heeft de Active ook 3 fysieke knoppen onderaan het toestel in plaats van een mix van touch en fysieke knoppen. Tot slot is dit tevens de eerste Active variant van Samsung met een fingerprint-scanner, wat betekent dat Samsung Pay (in ieder geval in Amerika) ook beschikbaar is op het toestel.

Net zoals bij de voorgaande Active toestellen wordt ook de S7 Active in ieder geval in Amerika uitgebracht via AT&T voor ongeveer 26 dollar per maand. De kans dat het toestel ook buiten de Verenigde Staten is helaas vrij klein gezien we tot op heden ook nog geen S6 Active in Nederland hebben mogen ontvangen 🙁

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee