‘Galaxy Note 6/7 Edge krijgt een dual lens camera’

Of het beestje nu Galaxy Note 6 Edge of Galaxy Note 7 Edge gaat heten, zal nog wel even onduidelijk blijven. Maar een gerucht over een dual camera was in feite onvermijdelijk.

samsung-galaxy-s7-edge-camera-tips 'Galaxy Note 6/7 Edge krijgt een dual lens camera'

Nu Huawei recent een smartphone lanceerde met een dubbele camera, én er geruchten rondzoemen over een vergelijkbare setup in de aankomende iPhone, leek het een kwestie van aftellen tot vergelijkbare berichten op zouden duiken over een toekomstige Galaxy telefoon. En jawel, daar zijn ze dan.

Om precies te zijn komt uit China een gerucht overgewaaid, dat Samsung de Galaxy Note 6 Edge – of Note 7 Edge, die verwarring zal nog wel even blijven bestaan – van een dubbele camera voorzien zal zijn. Samsung Electro Mechanics werkt, naar verluid, aan een module met twee camera’s, die expliciet bestemd is voor de edge-variant van de volgende Note telefoon.

Koreaanse bronnen voegen hier vervolgens aan toe dat deze module plaats biedt aan één lens met een brede beeldhoek, en eentje met een langere brandpuntsafstand.

Hoe geloofwaardig de nieuwe geruchten zijn is natuurlijk de vraag. Waarom zou Samsung afstappen van wat tot nu toe de beste smartphonecamera van dit jaar s – die van de Galaxy S7? Aan de andere kant zijn de ontwikkelingen in de rest van de industrie duidelijk, en de gedachte dat Samsung hierin mee wil gaan niet al te vreemd.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee