Eerste details Samsung Gear S3 duiken op, verrassen (nog) niet

Samsung werkt aan haar volgende smartwatch, die op een nog onbekend tijdstip de huidige Gear S2 moet gaan opvolgen. De eerste details van deze Gear S3 duiken nu op.

gear-s2-classic Eerste details Samsung Gear S3 duiken op, verrassen (nog) niet

De collega`s van Sammobile kregen informatie in handen over een smartwatch die in Samsung’s R&D keuken wordt ontwikkeld onder de codenaam Solis – zon. De bijbehorende modelcodes SM-R760, SM-R765, en SM-R770 duiden op versies zonder en mét zelfstandige mobiele verbinding, de laatste als 3G en 4G variant.

Iedereen die de hoop had dat Samsung vroeg of laat een smartwatch van het kaliber Gear S2 zal bouwen die op Android Wear draait, komt bij de Solis bedrogen uit. Ook hier is het Samsung’s eigen Tizen besturingssysteem dat de dienst uit maakt, dat voor het nieuwe horloge van een verbeterde interface zal worden voorzien.

Het is nog niet duidelijk wanneer Samsung de Gear S3 op de markt zal gaan brengen. Mogelijk gebeurt dit ergens in de loop van de herfst – een jaar na de lancering van de Gear S2 – maar het kan net zo goed pas begin 2017 worden, bijvoorbeeld hand in hand met de Galaxy S8. Maar voor die tijd komen we ongetwijfeld al meer te weten over Samsung’s volgende Gear horloge.

Galaxy deal tips

Praat mee