Analisten voorspellen: jawel, de Samsung Galaxy S8 krijgt een 4K UHD schermresolutie

Erg verrassend is het allemaal niet, maar omdat het om een groep vrij serieuze Zuid-Koreaanse analisten gaat is deze voorspelling de moeite van het vermelden waard: Samsung’s Galaxy S8 krijgt mogelijk een scherm met een 4K UHD resolutie.

samsung-galaxy-s8-4k-uhd-scherm Analisten voorspellen: jawel, de Samsung Galaxy S8 krijgt een 4K UHD schermresolutie

Het 5,5 inch 4K UHD AMOLED in kwestie (afb.) 

In 2013 lanceerde Samsung met de Galaxy S4 haar eerste smartphone met een 1080p full HD schermresolutie. Een jaar later, anno 2014, kreeg de Galaxy S5 precies evenveel pixels, alvorens de Zuid-Koreanen met de Galaxy S6 in 2015 wél de stap vooruit waagden, en de Galaxy S6 een 1440p QHD resolutie gaven. En zoals je ongetwijfeld weet, bleef deze dit jaar ongewijzigd in de Galaxy S7. Uit deze beknopte geschiedenis van Samsung’s schermresoluties komt al snel een patroon naar voren, dat voorspelt dat de Galaxy S8 aan de beurt is voor een verhoging van het aantal beeldpunten, bijvoorkeur naar 3840 bij 2160 pixels – 4K UHD, dus.

Nu wil het toeval dat Samsung twee weken terug precies zo’n scherm al demonstreerde, met exact die resolutie en een diagonaal van 5,5 inches. Deze is niet alleen bij uitstek geschikt voor virtual reality – zoals Samsung zelf aanstipte – maar daarbij uiteraard ook voor juist de Galaxy S8.

Deels gebaseerd op het bovenstaande – en hopelijk ook op eigen informatie – komen, naar verluid, de slimme analisten van UBI Research tot de conclusie dat ja, de Galaxy S8 krijgt inderdaad een dergelijke hoge schermresolutie met – hou je vast – een pixeldichtheid van ruim 800 pixels per inch.

Uiteraard zal ook dit scherm van het Super AMOLED type zijn, zodat we de afzonderlijke pixel bijzonder contrastrijk nog minder goed kunnen onderscheiden. Tenminste, zonder een Gear VR headset, want dat is zoals gezegd uiteindelijk waar het allemaal om draait: de kwaliteit van de geboden virtual reality verbeteren. Tenslotte is het beeld in de huidige Gear VR met Galaxy S6 of S7 niet slecht, maar het kan absoluut stukken scherper – en de Galaxy S8 moet daar voor gaan zorgen. Over een maand of acht, wel te verstaan.

Wat zeg je? Of de Galaxy Note 7 – of Note 6, hoe hij ook moge gaan heten – ook met een 4K scherm op de markt zal komen? Nee, daar gaan we niet vanuit.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee