Unbranded Galaxy Note 4 krijgt update met mei security patch, géén Marshmallow

Op de unbranded Galaxy Note 4 is nu een nieuwe firmware update beschikbaar, die wél de beveiliging van het toestel bijwerkt, maar verrassend genoeg nog geen Android 6.0.1 Marshmallow meebrengt.

samsung-galaxy-note-4-update-mei-patches Unbranded Galaxy Note 4 krijgt update met mei security patch, géén Marshmallow

Die bijna 72 MB grote update die op dit moment voor de unbranded Galaxy Note 4 – toestellen die niet bij een provider zijn gekocht – wordt uitgerold brengt firmwareversie XXS1CPE1 naar het toestel. Significant is hier de letter ‘C’ – firmwares met Android 6.0.1 hebben daar een ‘D’ staan, tenslotte. Oftewel: deze firmware bevat Android 5.1.1.

Wel verbeterd wordt de beveiliging van het toestel, die nu de allerlaatste security patches van Google en Samsung zelf – die van de maand mei – omvat. In het Toestel-info scherm is onder het kopje Niv. Android-beveiligingspatch de datum 1 mei te vinden.

galaxy-note-4-mei-patch-xxs1cpe1 Unbranded Galaxy Note 4 krijgt update met mei security patch, géén Marshmallow

Curieus is hier natuurlijk dat menig Galaxy Note 4 de update naar Android Marshmallow al kreeg, waaronder de branded toestelversie van Vodafone in Nederland. Dat neemt niet weg dat we er vanuit gaan de een update met Android Marshmallow niet lang meer op zich zal laten wachten. Dat er tussendoor nog een kleine beveiligingsupdate voorbij komt verandert daar weinig aan.

(Dank aan o.a. Henk)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

 1. Wilco zegt

  Best wel jammer van Samsung en KPN dat ze hier niet meer vaart achter zetten. Heb het toestel gekocht als high-end en momenteel omdat ie niet meer de nieuwste is, moet je een half jaar achter de feiten aanlopen. Had altijd een hekel aan Apple maar met hun updates weet je zeker, ondanks de leeftijd van je toestel, dat je gewoon mee blijft lopen op de laatste versies.

  Wederom maar weer afwachten.. Hopelijk een deze dagen want ben toch wel benieuwd naar de nieuwe functies voordat Android 7 wordt gelanceerd.

 2. Erik zegt

  De 6.0.1 update bevat ook de mei security level dus deze stap is zeer onlogisch, Nederland is ook de enige die de 5.1.1 update heeft… Iets zegt mij dat het wachten tot in juni wordt voordat 6.0.1 komt voor unbranded note 4 telefoons…

 3. Martijn zegt

  Hallo iedereen!

  Goed neiuws, ik updatete mijn Samsung Galaxy Note 4 (de F versie) vandaag. En raard eens? Er stond Marshmallow bij!!!
  Willen jullie screenshot dan schrijf een email alsjeblieft.

  Groeten
  Martijn

  ps. Dit is een serieus bericht!

  • Erik zegt

   Hoi Martijn, ik denk dat je telefoon op een andere landcode staat of met software bijvoorbeeld de duitse versie hebt geinstalleerd want de 6.0.1 voor PHN is toch echt nergens te vinden op de servers van Samsung. Voor Vodafone is hij er al langer… Ben je er echt zeker van dat je de eerste bent in NL met een unbranded Note 4 op een officiele build voor PHN dan zou ik graag het screenshot zien….

   • Martijn zegt

    Beste Erik,

    Ik heb zojuist met de Galaxyclub via Facebook gechat, hij komt inderdaad uit Italië terwijl ik hem bij Belsimpel heb bestel. Die importeren dus ook toetsellen. het is wel indd raar dath et via update servers gaat van het betreffende land gaat.

    Gr. Martijn

 4. Erwin zegt

  Blijet eens te meer waarom dit mijn laatste samsung is.
  Heb mijn note 4 nu de rom van Duitsland opgezet.
  En werkt perfect.

  Ondersteuning in Nederland is erg slecht.

 5. Jos zegt

  Vanmorgen de 6.0.1 voor de Note Edge binnen en de patches van mei.
  Build MMB29M.N915FYXXU1DPE1 van 03/05/2016.
  Geweldig! Werkt perfect!

 6. Erik zegt

  Pfff wat duurt dat allemaal lang zeg bij Samsung… Volgens mij stond de update naar Marshmallow voor Q1 op de planning. Nog ff wachten en we zitten in Q3.

 7. Edi zegt

  Ik heb schijnbaar ook een Italiaans toestel, ook ik heb 6.0.1.
  Ik moet zeggen dat ik niet helemaal tevreden ben met de update.
  Als ik het toestel uitzet en weer aan, dan werkt de vingerafdruk scanner niet.
  Dus moet ik mijn back-up wachtwoord gebruiken om op te starten.
  Heb wel het gevoel dat met mijn huidge app’s het toestel iets stabieler is. Dus voor en nadelen.

Praat mee