Security update van mei beschikbaar op de Samsung Galaxy S6 Edge Plus (update 24-5: branded ook)

Als eerste in Samsung’s Galaxy S6 serie krijgt de Galaxy S6 Edge Plus een update met de allernieuwste security patches van de maand meiUpdate 24 mei: inmiddels hebben zowel Vodafone’s als T-Mobile’s branded toestelversies óók de mei patch gekregen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-update-security-patch-mei Security update van mei beschikbaar op de Samsung Galaxy S6 Edge Plus (update 24-5: branded ook)

Hoewel de unbranded Galaxy S6 – zonder edge, zonder plus – nog zit te wachten op de patches van de maand april, rolt de Galaxy S6 Edge Plus vrolijk verder met de nieuwe firmwareversie XXS2BPE2 (update: idem voor Vodafone’s S6 Edge Plus, XXS2BPE4 op T-Mobile’s toestel). Het Android besturingssysteem blijft uiteraard ongewijzigd bij versie 6.0.1, maar de zogenoemde Android-beveiligingspatch dateert nu van 1 mei. Daarmee is het toestel op beveiligingsgebied compleet bij de tijd.

Wanneer de andere S6 modellen deze update krijgen is nog niet bekend. De ‘platte’, kleinere S6 loopt inmiddels een klein beetje achter op het gebied van deze patches. Vermoedelijk springt dit toestel binnenkort direct naar deze mei update, al weten we dat pas echt zeker als het ook daadwerkelijk gebeurt. De 5,1 inch S6 Edge is, net als de S6 Edge Plus tot voor kort, voorzien van de april patch.

Zoals altijd: we houden je op de hoogte!

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

 1. Sandor zegt

  Michel, ik krijg op me unbranded S6 deze melding. Wat betekent ie en wat moet ik doen? Er is update voor uw beveiligingsbeleid beschikbaar. Klik hier om te downloaden.

  • Michel zegt

   Als de melding er uit ziet als op deze foto: //www.galaxyclub.nl/wp-content/uploads/2015/08/samsung-galaxy-beveiliging-updates-maandelijks.jpg dan is het een officieel ding. Is niet echt een firmwareupdate, alleen wat veranderde interne regels voor het management van bepaalde beveiligingsaspecten.

   (De melding zal er overigens niet exact zo uitzien als op de foto, die gemaakt is van een Note 4 op Android 5.1, maar het idee is hetzelfde)

Praat mee