‘Samsung werkt ook aan Galaxy Note 6 Lite variant’

Volgens nieuwe geruchten werkt Samsung niet alleen aan de Galaxy Note 6, maar ook aan een ‘Galaxy Note 6 Lite‘, met bescheidener specificaties.

samsung-galaxy-note-6 'Samsung werkt ook aan Galaxy Note 6 Lite variant'

De Galaxy Note 6 wordt, zoals je van een Note mag verwachten, waarschijnlijk een toestel met absolute topspecificaties én een bijbehorend prijskaartje. Uit China komt nu het bericht dat de Zuid-Koreanen ook aan een Note 6 variant werken met minder extreme eigenschappen, én een schappelijker prijsstelling.

Deze Galaxy Note 6 Lite, zoals hij mogelijk zal heten, heeft dan geen hoge resolutie QHD scherm, maar een iets minder scherp, meer even groot 5,8 inch full HD display. Ook wordt het rekenwerk niet verzorgd door Qualcomm’s Snapdragon 823 – volgens geruchten te vinden in de Note 6 – maar door de Snapdragon 820 die nu in de Amerikaanse versie van de Galaxy S7 te vinden is.

Geruchten over ‘lichtere versies’ van Note toestellen duiken met enige regelmaat op, en van de Galaxy Note 3 verscheen destijds inderdaad zelfs een goedkopere uitvoering, de Galaxy Note 3 Neo. In feite was dit een vernieuwde versie van de Note 2. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat een Note 6 Lite in feite een Note 5 is, die dankzij een nieuw jasje ook in landen uitgebracht kan worden die dát toestel nog niet eerder kregen.

Uiteraard is het net zo goed mogelijk dat dit soort geruchten uiteindelijk niet resulteren in tastbare producten – alleen de tijd zal het leren. In ieder geval verwachten wij de Galaxy Note 6 later deze zomer, begin van de herfst ook in Europa en Nederland in de winkels.

Praat mee